Početna Danas u gradu Nik Vujičić po drugi put među Novosađanima: Nada je stvarna, sve dok...

Nik Vujičić po drugi put među Novosađanima: Nada je stvarna, sve dok ne odustanete

0

Milos Vucevic i Nik Vujicic  (4)Poznati motivacioni australijski govornik srpskog porekla Nik Vujičić danas je po drugi put posetio Novi Sad i pred prepunom velikom salom Spensa održao predavanje za sve zainteresovane studente i srednjoškolce, kojima je predavanje i bilo namenjeno.

Pre predavanja kojeg je održao, Vujičića je u Gradskoj kući dočekao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je tom prilikom izjavio kako je Nik simbol za ceo svet, ne samo za nas ovde i da je to što će razgovarati pred nekoliko hiljada studenata nešto najlepše što se desilo ovog aprila.

Hvala mu na tome što pokazuje koliko treba ceniti život i verovatno je Nik najveći čovek koga sam ugostio kao gradonačelnik u Gradskoj kući – istakao je Vučević.

Milos Vucevic i Nik Vujicic  (3)

Zahvalan sam što mogu da podstaknem studente da ne budu nasilni, nego da bodre jedni druge i da ostanu snažni – rekao je poznati govornik i istakao je kako je “nada stvarna, sve dok ne odustanete”.

U jednosatnom predavanju Nik je uspeo da sve prisutne nameje, naježi i rastuži i nadasve ohrabri svojom životnom pričom i najavi svoj povratak u Novi Sad već sledeće godine na “Exitu”.

Po njegovim rečima, omladina je njegova strast upravo zbog toga “što su mladi Srbije budući lideri ove zemlje”.

Milos Vucevic i Nik Vujicic  (2)Povodom predstojećeg pravoslavnog Uskrsa Vujičić je rekao kako je ubeđen da Srbija kao država zna vrlo dobro ne samo za taj praznik nego i suštinu i poruku uskrsnuća a to je ljubav i šta ona predstavlja jer je “ljubav najveća stvar”.

Nik Vujičić je prvi put bio u Srbiji 2012. godine, kada je od njegovih nastupa prikupljeno oko 40.000 evra koje je donirano državnim i nevladinim organizacijama koje rade sa decom i osobama sa invaliditetom.

Nik VujicicPored predavanja kojeg je održao u Novom Sadu, Vujičić će za sve zainteresovane slušaoce u svojoj drugoj poseti Srbiji govoriti još i u Kragujevcu, Beogradu i Nišu. Organizatori svih ovih predavanja su Evanđeosko udruženje studenata i srednjoškolaca (EUS) iz Beograda, Savez studenata Univerziteta Novi Sad – Savez studenata Medicinskog fakulteta Novi Sad i Studentska unija Filozofskog fakulteta Novi Sad.

Autor: Bojan Petrović
Foto: NSHronika.rs