Početna Gradske teme Slobodanka Ninić najavljuje tužbu protiv izvršitelja i policije

Slobodanka Ninić najavljuje tužbu protiv izvršitelja i policije

Novosađanka Slobodanka Ninić, kojoj je prilikom prinudnog iseljenja iz doma u Modene 1 polomljena ruka, najavila je da će podneti tužbu protiv policije i izvršitelja.

Na zahtev izvršitelja, policija i vatrogasci su provalili vrata stana u Tanurdžićevoj palati i prilikom iseljenja povredili Slobodanku Ninić. Ona se nalazi u Kliničkom centru Vojvodine, gde je operisana.

Slobodankin suprug, Miroslav, rekao je za list “Danas” da je ona zatražila od advokata da proveri kakve su mogućnosti da tuži policiju, izvršitelja i možda još nekog ko je odgovoran za njeno povređivanje i nasilno izbacivanje iz stana.

Podsetimo, šesti, nenajavljeni pokušaj iseljenja porodice Ninić iz stana u Tanurdžićevoj palati bio je 9. septembra. Porodica Ninić je stan uzela na kredit 2007. godine i zbog kašnjenja otplate dve rate banka je aktivirala klauzulu iz ugovora da su dužni da u celosti isplate kredit. U proteklih 12 godina otplatili su oko 80.000 evra, a sada je trebalo da keširaju još toliko, što nisu bili u mogućnosti.

Tog 9. septembra policija je primila zahtev od javnog izvršitelja za policijsku pomoć u postupku iseljenja porodice iz stana i predaje nepokretnosti poveriocu.

„Pripadnici policije koji su stigli na lice mesta zatekli su zaključana i blokirana vrata stana. Bravar koga je angažovao javni izvršitelj otvorio je vrata stana, a S. N. koja je bila zaključana u jednoj sobi govorila je da je stan polila benzinom, da će ga zapaliti i potom skočiti kroz prozor. Na mesto događaja odmah su stigli i članovi Pregovaračkog tima MUP-a, koji su oko sat vremena S. N. pokušavali da odgovore od namere da skoči sa prozora. Za to vreme, ona je više puta sela na sims“, naveli su u policiji za N1.

Izvor: Danas.rs
Foto: Pixabay