Početna Gradske teme Počelo prinudno iseljenje: Vatrogasci i policija s bravarom ušli u stan porodice...

Počelo prinudno iseljenje: Vatrogasci i policija s bravarom ušli u stan porodice Ninić

0

Policija, vatrogasci i bravar danas su nenajavljeno obili stan porodice Ninić u Tanurdžićevoj palati u Modene 1 i započeli prinudno iseljenje ove novosadske porodice.

Prethodno se Slobodanka Ninić zatvorila u sobu i pretila da će se zapaliti benzinom. Ona je u jednom trenutku izašla na prozor i pretila da će skočiti, ali se vratila u stan.

Podsetimo, jutros oko 9 sati prvo je bravar razbio dva stakla na ulaznim vratima u stan, a za njim su ušli policajci, vatrogasci i lekari, dok se žena zaključala u jednu prostoriju, gde je sa sobom navodno ponela kantu benzina i upaljač. Pre toga su vatrogasci sa ulice razvukli šmrk do drugog sprata, na kojem se nalazi stan porodice Ninić. Vatrogasci su poprskali stan šmrkom, jer se u stanu osetio smrad benzina.

Podsetimo, prilikom poslednjeg, petog pokušaja prinudnog iseljenja Slobodanka Ninić polila je benzinom stan u centru Novog Sada i pretila da će ga zapaliti. Opširnije o nenajavljenom pokušaju u avgustu možete čitati OVDE.

Porodica Ninić je kredit kod Erste banke uzela 2007. godine. U toku otplate, imali su problema sa smanjenjem plata, gubitkom posla i, pre svega, sa zdravstvenim problemima. Porodica Ninić banci je vratila oko 80.000 i dužna je još toliko. Zbog bolesti supruge kasnili su sa otplatom dve rate kredita, nakon čega je njihov dom stavljen na prodaju. Stan je prodat na licitaciji u januaru za 84.500 evra. Smatrajući da je u postupku prodaje stana bilo nezakonitosti, podneli su krivičnu prijavu i tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/YouTube