Početna Gastro NS Danas počinje festival nacionalnih kuhinja “Food Planet” na Trgu slobode

Danas počinje festival nacionalnih kuhinja “Food Planet” na Trgu slobode

Treći po redu festival nacionalnih kuhinja „Food Planet“, kојi оrgаnizuјe Udruženje građana “Subsidium”, u saradnji sa kоmpаniјama “Color Media Communications” i “Ninamedia”, a uz podršku Grada Novog Sada – Gradske uprave za privredu, počinje u ponedeljak, 9. septembra, u 17 časova, na Trgu slobode u Novom Sadu.

Do 30. septembra, tokom 22 dana festivala, svojom nacionalnom kuhinjom, kulturom i tradicijom predstaviće se 20 zemalja, a posetioci festivala imaće priliku da svakog dana od 17.00 besplatno degustiraju specijalitete, uživaju u bogatom kulturno umetničkom programu i bolje se upoznaju sa ukusima i običajima različitih krajeva sveta.

Na centralnom gradskom trgu nalaziće se i izložbene tezge u formi drvenih kućica u kojima će se vršiti prodaja suvenira, rukotvorina, hrane i pića.

U okviru festivala održaće se i humanitarna gala večera, 16. septembra na Trgu slobode, zbog čega je ponela naziv Večera kod Miletića, a sav prihod namenjen je Dečijem selu u Sremskoj Kamenici.

Na otvaranju festivala govoriće ambasador Meksika Nj.E. Marco Antonio Garcia Blanco i predsednik Color Press Grupe Robert Čoban.

Više detalja i kompletan program pogledajte na linku: http://www.foodplanet.rs/index.html