Početna Gradske teme Novosadski sud prodaje 15 nekretnina Novosađana

Novosadski sud prodaje 15 nekretnina Novosađana

0

Petnaest nekretnina biće ponuđeno do kraja septembra na licitacijama koje organizuje novosadski Osnovni sud.

Od tog broja, 11 kuća, stanova, njiva i poslovnih prostora na prodaji će biti prvi put. U pitanju je imovina zaplenjena jer Novosađani nisu vraćali dugove bankama ili preduzećima za komunalne usluge, struju i gas, pišu “Novosti”.

Spisak dužnika čija imovina će biti ponuđena na prodaju prvi ili drugi put objavljen je na sajtu Osnovnog suda. Tako će porodica iz okoline Novog Sada ostati bez njive i kuće zbog duga bnanci. Iako je vrednost imovine procenjena na više od 760.000 dinara, ona će biti ponuđena na prodaju za 60 odsto od te sume, odnosno za nešto više od 456.000 dinara.

Troiposoban stan jednog Novosađanina, čija je vrednost procenjena na deset miliona dinara, na prvoj licitaciji će se zbog neizmirenih obaveza prodavati po ceni od šest miliona dinara.

Građani ostaju i bez pokretnih stvari, a za prvu prodaju je zakazano 25 licitacija, dok su za drugi pokušaj dogovorene četiri licitacije. U ponudi je najviše delova nameštaja, klima-uređaja, televizora, računara, zamrzivača, frižidera, a u jednom slučaju se iz drugog pokušaja prodaje i traktor marke “belarus”.

U slučajevima kada se u prvom pokušaju prodaje pokretne i nepokretne imovine ne nađe kupac, ona je drugi put u ponudi za vrednost koja se umanjuje na 30 odsto.

Izvor: Novosti
Foto: Pixabay