Početna Gradske teme Smanji gas: Dečija nedelja – Bezbedna nedelja

Smanji gas: Dečija nedelja – Bezbedna nedelja

0

NedeljaUSaobracaju

Tradicionalna manifestacija posvećena najmlađima „ Dečija nedelja“, obeležava se od sutra do 11. oktobra, a u okviru projekta „Smanji gas“ u Novom Sadu biće realizovana akcija „Dečija nedelja – Bezbedna nedelja“, kako bi se naučila da budu bezbedna u saobraćaju.

Pored deljenja flajera, uz pomoć vršnjačkog tima Saobraćajne škole i FIMEK-a, u blizini vrtića, škola, parkova, dečjih igrališta planirane su i edukativne aktivnosti po novosadskim školama i vrtićima. Paralelno sa dešavanjima u Novom Sadu i u Vranju će se sprovesti akcija i edukacija.

Učešće u „ Dečijoj nedelji“ je uzeo i predsednik Saveta i gradski sekretar za saobraćaj Grada Novog Sada mr Nemanja Vukčević.

U utorak , 6. oktobra, u 10 sati u vrtiću „Čuperak“ je edukativni čas saobraćaja sa vršnjačkim predškolskim timom. U sredu, 7. oktobra, takođe u 10 sati, na platou ispred Sajma je javni čas bezbednosti za školarce, u saradnji sa Autoškolom M&M. U petak, 9. oktobra, u 10 sati je javni čas saobraćaja u Osnovnoj školi „Dušan Radović“ na kojem će deca učiti kako da bezbedno pređu ulicu, sa vršnjačkim timom Saobraćajne srednjoškolske sekcije. Istoga dana , u 14 časova u Osnovnoj školi „Jovan Popović“ je čas saobraćaja o bezbednom prelasku ulice, u saradnji sa Autoškolom M&M. Poslednjeg dana manifestacije, u nedelju 11. oktobra, na Trgu slobode u 11 sati je javni čas bezbednosti u okviru Novosadskog maratona u saradnji sa Autoškolom M&M.

Aktivnosti mogu da se prate i na fejsbuk stranici „Smanji gas!“ i sajtu kluba.

Izvor: mojnovisad.com