Početna Gradske teme Smena direktora novosadskog Centra za socijalni rad

Smena direktora novosadskog Centra za socijalni rad

skupstina_zarkova

Gradonačelnik Miloš Vučević izjavio je, povodom rebalansa budžeta koji se usvaja na današnjoj sednici Skupštine grada, da se nastavljaju investiciona ulaganja u Novi Sad.

Između ostalog, najavio je izgradnju zgrade Hitne pomoći, gradnju kanalizacije u nekoliko prigradskih naselja, uređenje Sentandrejskog puta, uređenje Kampusa, kao i probijanje Ulice Bate Brkića na Novom naselju.

Gradonačelnik nije direktno odgovarao na navode opozicije da se u rebalansu zapravo samo preraspoređuju sredstva za javna preduzeća i da Grad ima problem sa manjkom prihoda jer se smanjuju porezi, a da je sada budžet povećan samo zbog prodaje placa kod Spensa za 3,7 milijardi dinara. Vučević je samo naveo da, s druge strane, neki porezi rastu i da su prihodi grada stabilni.

Predstavnici opozicije iz DS-a, SRS-a i Pokreta “Dosta je bilo” naveli su da se novac upotrebljava za dalje subvencionisanje javnih preduzeća, kao i da je ceo budžet u osnovi i dalje okrenut ka tome da se oko tri milijarde dinara upotrebi za gradnju fabrike u Industrijskoj zoni Sever IV za potrebe američke kompanije “Lear”.

Na današnjoj sednici biće potvrđen izbor Dejana Mandića za direktora Zavoda za izgradnju grada, a za novu direktorku Centra za socijalni rad biće izabrana Dobrila Čačija.

Autor: 021.rs