Početna Gradske teme Smenjen direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev

Smenjen direktor Luke Novi Sad Aleksandar Milovančev

0

Smena direktora Luke Novi Sad Aleksandra Milovančeva, za koga su pojedini mediji naveli da je zloupotrebio položaj i sebi i saradnicima nezakonito isplatio stotine hiljada dinara, biće tema organa Srpske napredne stranke čiji je Milovančev dugogodišnji član, rekao je potpredsednik ove stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

To je najavio potpredsednik ove stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. On kaže da nije siguran da li su istinite informacije da je Milovančev zloupotrebio položaj, ali da ukoliko se to ispostavi kao tačno, on ne može da nađe logično objašnjenje za takav Milovančev potez.

“Neprijatno sam iznenađen. Nemam problem da se sve istraži i da ako je neko učinio bilo kakav prekršaj za to i odgovara. Bez obzira kako se zvao i bez obzira da li je ili nije član SNS”, naveo je Vučević.

Vučević je dodao i da nije razgovarao sa bivšim direktorom Luke Novi Sad, ali da će nastojati narednih dana da čuje i njegovu stranu.

Podsetimo da su beogradski mediji preneli da je pre smene Milovančev sebi i najbližoj saradnici za tri meseca utrostručio platu, pa je za maj primio 1,6 miliona dinara, dok istovremeno za Luku Novi Sad nije plaćeno ukupno 24 miliona dinara poreza za imovinu (18 miliona za prošlu i šest miliona dinara za ovu godinu).

Milovačev je smenjen pre deset dana nakon što je novi vlasnik Luke Novi Sad na Skupštini akcionara imenovao novi Nadzorni odbor. Luku je u maju po početnoj ceni od 7,99 miliona evra kupio “P&O Port Dubai” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Reč je o preduzeću koje posluje u sastavu kompanije “DP Vorld” (DP World), trećeg najvećeg lučkog operatera na svetu.

Nova direktorka luke je Maja Grozdanić iz Slovenije, koja je zajedno sa “Nishen Reddy” iz Južne Afrike imenovana i u Izvršni odbor Luke umesto Milovančeva i Siniše Novakovića.

Dodajmo i da se u registru preduzeća navodi da su novi članovi Nadzornog odbora Luke Novi Sad izvršni direktor preduzeća “P&O Port Dubai” Rado Antolović iz Australije, Cioran Eduard-Liviu iz Rumunije i Qureshi Sarmad Mehmood iz Velike Britanije koji su zamenili dotadašnje članove – direktorku Regionalne privredne komore Južnobačkog upravnog okruga Oliveru Simović, direktorku Novosadske TV Emiliju Marić i veslača Aleksandra Petrovića.

Izvor: 021
Foto: Printscreen/YouTube