Početna Politika Novosadski odbornici danas o urbanističkim planovima i nazivima ulica

Novosadski odbornici danas o urbanističkim planovima i nazivima ulica

0

Odbornici Skupštine grada na današnjoj sednici će, između ostalog, razmatrati nekoliko urbanističkih planova.

Dnevni red sednice naknadno je dopunjen sa 14 tačaka, među kojima su još četiri plana pored već šest koji su ranije najavljeni. Sada su dodate izmene plana dela Veternika za pet lokacija, koje se prave zbog legalizacije, kao i izmene plana infrastrukturnog koridora autoputa zbog gradnje motela Minut-Majur.

Predloženo je i da se nakon javnog uvida usvoje i izmene Plana generalne regulacije prostora između ulica Futoške, Hajduk Veljkove, Rumenačke i Subotičkog bulevara kojima se uvode izmene na dve lokacije i to u ulici Braće Popović neposredno kod pumpe “Piramida” gde će moći da se grade stambeno-poslovne zgrade do sedam spratova, i u Ulici Milana Ješića Ibre gde bi se umesto četvorospratnice sa potkrovljem, izgradila šestospratnica.

Četvrti plan koji je na dnevnom redu je nakon javnog uvida pripremljen Plan regulacije koji uglavnom pokriva zonu namenjenu industriji. U pitanju je prostor kod puta M-7 i autoputa, gde se već nalazi fabrika “Lear”. Plan predviđa dalju gradnju industrijskih kompleksa i drugih sličnih privrednih objekata. Mada se nigde u tekstu ne navodi, izgleda da lokalna vlast izmenama ovih planova priprema teren za fabriku kompanije BMTS poznatije kao Boš (Bosh), čiji je dolazak nedavno najavljen, kada je rečeno da će se ona graditi nedaleko od fabrike “Lear”.

Među ostalim tačkama koje su dodate je potvrđivanje izbora dosadašnjeg direktora Doma zdravlja Veselina Bojata na istu funkciju nakon sprovedenog konkursa. Jedini protivkandidat mu je bila doktorka iz ove ustanove Dragica Jankov Vidačić.

Pred odbornicima će se naći i manje izmene planova poslovanja JKP “Stan” zbog promene u planu javnih nabavki i poslovanja JKP “Vodovod i kanalizacija” koje je od Pokrajine dobilo 16 miliona dinara da sagradi atmosfersku i kanalizacionu mrežu za novu zgradu RTV-a na Mišeluku. Skupština treba da donese i oduku o raspodeli dobiti Novosadske toplane, kao i da usvoji izveštaj o poslovanju JKP “Stan” u prošloj godini, koji je uspeo da smanji broj radnika i posluje sa dobiti, mada se i dalje nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

Usled potpisivanja ugovora o koncesiji, menja se Statut Apoteke Novi Sad, tako da će ono što je ostalo od ove ustanove, a to je jedna apoteka, sada imati sedište u Narodnog fronta 10.

Takođe, na dnevnom redu su izmene naziva pojedinih ulica i platoa.

Izvor: 021
Foto: Pixabay