Početna Gradske teme Smenjen direktor OŠ “Prva vojvođanska brigada”

Smenjen direktor OŠ “Prva vojvođanska brigada”

Prva_vojvodjanska_brigada

Direktor OŠ “Prva vojvođanska brigada” Dušan Kosanović smenjen je odlukom školskog odbora. Ovu odluku odbor je doneo na maratonskoj sednici, koja je trajala do duboko u noć. Za smenu se načulo još prošle sedmice, kad je panika počela da se širi među zaposlenima i roditeljima đaka, koji su u školskom savetu. Podsetimo, pre dva dana su u školi održane tri vanredne sednice zbog dojava o smeni, kada su vršeni pritisci i ucene na školski odbor i roditelje. Ipak, direktor je smenjen po pet osnova.

Roditelji su Kosanovića pokušali da smene pre nekoliko meseci, ali je prosvetna inspekcija utvrdila da je sednica na kojoj je tema bila njegova smena i kada je i smenjen, organizovana nezakonito – nisu bili prisutni članovi učeničkog parlamenta. Prošlog četvrtka, kada je trebalo da se sastane školski odbor, ponovo nisu došli učenici, te je sednica odložena za ponedeljak.

“U četvrtak je vršen pritisak na članove školskog odbora, jer se na sednicu pojavilo 15 nastavnika koji nisu imali veze sa savetom. Oni su pozvani da ‘gledaju kako radi savet’ kako bi se vršio pritisak, što je nezabeleženo u istoriji školstva u Novom Sadu. Sada će tema biti rad roditelja, kako bi se eventualno odustalo od smene direktora. Svi članovi školskog odbora i saveta trpe pritiske sada kako direktor ne bi bio smenjen”, tvrdio je jedan od roditelja.

O Kosanovićevom razrešenju odlučivaće Pokrajinska vlada u naredne dve nedelje.

Podsetimo, Agencija za borbu protiv korupcije trenutno vodi postupak zbog nepotizma protiv direktora OŠ “Prva vojvođanska brigada” Dušana Kosanovića jer je zaposlio sina na mesto profesora fizičkog. O postupku koji se vodi zbog zapošljavanja sina, Kosanović je u julu saznao od 021.

Autor: Gorica Nikolin
Foto: 021