Početna Gradske teme Mercator centar uz zvuke simfonijskog orkestra Novog Sada proslavio deveti rođendan

Mercator centar uz zvuke simfonijskog orkestra Novog Sada proslavio deveti rođendan

IMG_1276-2

Organizacijom zabave za više od 300 mališana iz komšiluka, simfonijskim spektaklom koji je oduševio Novosađane, ali i brojnim pogodnostima za sve potrošače proslavljen je deveti rođendan Mercator centra i renoviranje ovog hipermarketa.

Iznenađenja su ih čekala na svakom koraku, kako njih tako i njihove roditelje. Animatori, klovnovi, žongleri, zabavljači na štulama, nastup plesne škole, kvizovi i igrice samo su deo programa koji je ovog vikenda, specijalno za mališane iz komšiluka, bio upriličen ovim povodom.

Nakon bogatog celodnevnog druženja i uz brojne aktivnosti koje su u subotu organizovane za sve potrošače, u večernjim časovima, Novosađani i svi posetioci, imali su priliku da uživaju u izvođenju i premijeri simfonijskog orkestra NS 2021.

U centralnom holu Mercator centra prisutni su doživeli nesvakidašnji muzički spektakl ovog simfonijskog orkestra, oformljenog u čast završnice kandidature Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture. Simfonijski orkestar, koji se sastoji od pedeset šest članova pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, dirigenta Srpskog narodnog pozorišta, premijerno je izveo najslavnije muzičke numere iz filmskih klasika.

IMG_2897-3

Nastup orkestra je bio vrhunac velike proslave devet godina Mercator centra u Novom Sadu, povodom čega su organizovane i različite radionice u kojima je, kroz jedinstven spoj slike, zvuka, oblika i boja, bilo zastupljeno devet umetnosti – strip, fotografija, crtanje, slikarstvo, književnost, muzika, film, ples i arhitektura.

Saradnja kompanije Mercator-S i NS 2021 ima za cilj da promoviše kulturu, kao i da da doprinos njenom daljem razvoju. Na ovaj način Mercator-S je dao direktnu podršku u kandidaturi Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture.

IMG_3202-3

I to nije sve. Mercator hipermarket je, nakon renoviranja, u subotu osvanuo u potpuno novom ruhu, pa je iz tog razloga potrošače obradovao i brojnim akcijskim aktivnostima kojima je pokazao da kupovina jeste pravo uživanje. Najsrećniji kupac tog dana bila je sugrađanka Nada Salić, koja se, pored svega što je pazarila, kući vratila i sa automobilom Fiat 500 Rio.

Autor: NsHronika