Početna Gradske teme Smenjeni svi urednici RTV – odluka im saopštena telefonom

Smenjeni svi urednici RTV – odluka im saopštena telefonom

RTV_logo

Svi urednici Radio-televizije Vojvodine su smenjeni, nezvanično saznaje “Danas”. Urednicima je ova odluka saopštena sinoć telefonom.

Predsednik NUNS-a Vukašin Obradović je na svom Tviter nalogu naveo da se “u RTVojvodine rešenja novinarima o raspoređivanju na nova radna mesta bukvalno uručuju na hodniku”.

Prethodno se Upravni odbor Radio-televizije Vojvodine oglasio saopštenjem u kojem navodi da je na sednici konstatovao ostavku koju je podnela glavna i odgovorna urednica prvog programa televizije Marjana Jović.

Na mesto vršioca dužnosti glavnog i odgovornog urednika prvog programa televizije Radio-televizije Vojvodine, imenovana je Nada Kalkan, diplomirana politikološkinja, dugogodišnja novinarka i urednica RTV-a.

UO RTV je nedavno smenio programskog direktora RTV Slobodana Arežinu, koji je izjavio da je smena politički pritisak.

Nekoliko dana nakon toga ostavku na svoju funkciju dao je generalni direktor RTV Srđan Mihajlović, koji je u pisanoj izjavi naveo da je procenio da je “u interesu RTV-a” da se povuče sa tog mesta.

Javnosti su se obratili i novinari i urednici RTV, koji su u izrazili zabrinutost da bi nagle i nejasno obrazložene kadrovske promene u RTV-u mogle da naruše teško stečeni ugled pokrajinskog javnog servisa i poverenje građana.

U otvorenom pismu javnosti više od četrdeset novinara i urednika RTV-a poručili su da žele da sačuvaju atmosferu u kojoj će moći da nastave da rade oslobođeni političkih pritisaka.

Jedino tako će RTV moći profesionalno i odgovorno da nastavi da obavlja ulogu prokrajinskog javnog servisa – ocenili su oni.

Programski savet Radio-televizije Vojvodine saopštio je u ponedeljak da je dosadašnji upravljački tim tog pokrajinskog javnog medijskog servisa radio dobro.

Izvor: Danas
Foto: RTV/Logo