Početna Gradske teme Smernice za sve novosadske penzionere koji nisu dobili paket pomoći od Grada

Smernice za sve novosadske penzionere koji nisu dobili paket pomoći od Grada

Svi penzioneri u Novom Sadu sa penzijama manjim od 30.000 dinara koji još nisu dobili pakete pomoći od Grada jer se ne nalaze na mestima gde su prijavljeni, treba da pozovu kol centar Centra za socijalni rad i prijave novu adresu za dostavu, saopšteno je iz Gradske kuće.

Penzionerima je u tu svrhu na raspolaganju broj telefona 021/4882-888 i to 24 sata dnevno. Korisnici koji ne žive na prijavljenoj adresi, mogu se obratiti kol centru Centra za socijalni rad, u cilju davanja ažurnih podataka, koji će zatim biti prosleđeni mesnim zajednicama.

Odluku o dodeli robnih paketa pomoći za oko 33.000 penzionera doneo je Štab za vanredne situacije, a paketi se dele građanima prema podacima Direkcije Pokrajinskog fonda za pezijsko i invalidsko osiguranje Novi Sad, na adresu prijavljenog prebivališta, dok pakete sa osnovnim životnim namirnicama nose volonteri na kućnu adresu penzionera.

Korisnici koji nisu dobili paket pomoći, a smatraju da je trebalo da ga dobiju, svoju žalbu mogu uputiti kol centru Centra za socijalni rad na isti broj telefona. Žalbe se evidentiraju i nakon završetka distribucije paketa biće razmatrane i rešavane, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: 021
Foto: Pixabay