Početna Gradske teme SNP će morati da pričeka na novu dekorativnu rasvetu

SNP će morati da pričeka na novu dekorativnu rasvetu

Postavljanje nove dekorativne rasvete na Srpskom narodnom pozorištu će morati da sačeka, jer nije uspela nabavka Uprave za građevinsko zemljište i investicije za izvođenje ovih radova.

Kako se 021.rs uverio uvidom u dokumentaciju, tender UGZI-ja je poništen jer se nije javio nijedan ponuđač.

Vrednost ovog posla je skoro 13 miliona dinara bez PDV-a. Iako nije poznato kada će Grad ponoviti tender, jasno je da će to uslediti vrlo brzo, jer se ovi poslovi obavljaju kao deo šireg projekta obnove SNP-a i parternog uređenja Pozorišnog trga.

Postojeća dekorativna rasveta SNP-a postavljena je 2007. godine i, kako se navodi u projektu, rekonstrukcija je potrebna jer je, usled brojnih radova na parteru Pozorišnog trga, došlo do oštećenja instalacija osvetljenja, kako kablova, tako i svetiljki, zbog čega rasveta u velikoj meri nije u funkciji. Takođe, potrebno je da se rekonstruiše i nadstrešnica iznad ulaza u pozorište, koja je oštećena usled prodiranja vode.

Radovi na dekorativnoj rasveti trebalo bi da traju do 180 dana i sada je jasno da će uslediti posle završetka parternog uređenja koje, prema dinamici, treba da bude gotovo do kraja novembra.

Izvor: 021.rs
Foto: NSEPK / V. Veličković