Početna Gradske teme SNP će morati da pričeka na novu dekorativnu rasvetu

SNP će morati da pričeka na novu dekorativnu rasvetu

0

Postavljanje nove dekorativne rasvete na Srpskom narodnom pozorištu će morati da sačeka, jer nije uspela nabavka Uprave za građevinsko zemljište i investicije za izvođenje ovih radova.

Kako se 021.rs uverio uvidom u dokumentaciju, tender UGZI-ja je poništen jer se nije javio nijedan ponuđač.

Vrednost ovog posla je skoro 13 miliona dinara bez PDV-a. Iako nije poznato kada će Grad ponoviti tender, jasno je da će to uslediti vrlo brzo, jer se ovi poslovi obavljaju kao deo šireg projekta obnove SNP-a i parternog uređenja Pozorišnog trga.

Postojeća dekorativna rasveta SNP-a postavljena je 2007. godine i, kako se navodi u projektu, rekonstrukcija je potrebna jer je, usled brojnih radova na parteru Pozorišnog trga, došlo do oštećenja instalacija osvetljenja, kako kablova, tako i svetiljki, zbog čega rasveta u velikoj meri nije u funkciji. Takođe, potrebno je da se rekonstruiše i nadstrešnica iznad ulaza u pozorište, koja je oštećena usled prodiranja vode.

Radovi na dekorativnoj rasveti trebalo bi da traju do 180 dana i sada je jasno da će uslediti posle završetka parternog uređenja koje, prema dinamici, treba da bude gotovo do kraja novembra.

Izvor: 021.rs
Foto: NSEPK / V. Veličković