Početna Gradske teme „Soko“ od juna 400 dinara

„Soko“ od juna 400 dinara

0

Karte za voz „Soko“ na brzoj pruzi Beograd – Novi Sad od 1.juna koštaće 400 dinara.

Ministar građevinarstva Tomislav Momirović izjavio je u petak, povodom podizanja promotivne cene karte za brzi voz „Soko“ od Beograda do Novog Sada, da će biti napravljeni posebni paketi za vožnju brzom prugom po još nižim cenama za studente, penzionere i one koji putuju zbog posla.
Momirović je rekao da će promotivna cena karte za brzi voz „Soko“ u jednom pravcu biti povećana sa 300 na 400 dinara od 1. juna i da se uvodi mesečna karta za regio vozove, koji putuju 58 minuta, po ceni od 6.874 dinara.

To je dobra vest za građane Srbije. Mi ćemo napraviti posebne pakete za studente, penzionere i radnike kako bi učinili tu prugu i vozove još dostupnijim građanima – naveo je Momirović.

Do sada se više od 300.000 ljudi prevezlo brzom prugom na liniji Beograd – Novi Sad, rekao je Momirović i dodao da su i dalje velike gužve na železničkim stanicama i da je produžen promotivni period za cenu karte, s tim što će karta u junu koštati 100 dinara više.

Ne želimo da izgubimo taj trend povećanog broja putnika na železnici – objasnio je Momirović i istakao da je cilj da svi koriste benefite brze pruge, ali da građani moraju da razumeju da cena karte znači ulaganje u vozove i srpsku železnicu.

Ministar je najavio da će biti pojačana kontrola u vozovima i pozvao građane da čuvaju vozove, jer je to, kao i železnica, njihova imovina.

Izvor: Tanjug
Foto: Pixabay