Početna Gradske teme Solidarnost novosadskih advokata

Solidarnost novosadskih advokata

Na četvrtoj humanitarnoj žurki Advokatske komore Vojvodine, održanoj u „Gradskoj pivnici”, oko 300 delatnika iz svih delova pra­vosuđa sakupilo je 250.000 dinara.

Novac uplaćen na račun nedavno osnovanog Potpornog fonda AKV-a biće upotrebljen za pomoć teško obolelim kolegama i porodiljama.

Po rečima članice Izvršnog odbora sekcije Mladi advokati Vojvodine Ivane Belić, sudije, advokati, izvr­šitelji, notari i tužioci izdvojili su i više od preporučenog iznosa od 500 dinara, svesni značaja svih akcija AKV.

Oni su i ovog puta upotpunili Fond kupovinom majica i šolja s prepoznatljivim znakom u vidu šake, koji je osmislio dizajner Atila Kapitanj bez ikakve naknade. Goste je do kasnih sati za­bavljao bend „De puta madre”.

Potvrđujući humanost, koja je deo Kodeksa advokatske etike, AKV, kao društveno odgovorna organizacija, potpomagala je i ranije ne samo svoje svoje članove nego i druge institucije. Tokom prethodne tri žurke solidarnosti prikupljeno je dva miliona dinara, namenjenih lečenju četvoro bolesnih kolega i kupovini preko potrebnih medicinskih aparata za Dečju bolnicu. Osim toga, u više navrata organizovane su akcije dobrovoljnog davanja krvi, kao i sakupljanje slatkiša i garderobe za Svratište za decu ulice.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: Pexels