Početna Gradske teme SPC: Irinej ne crta linije po Zmaj Jovinoj

SPC: Irinej ne crta linije po Zmaj Jovinoj

0

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

Eparhija bačka je nakon mesec dana demantovala navode iz teksta “Baštu kafića u Zmaj Jovinoj mora da aminuje vladika” objavljenog 17. jula na ovom portalu, a koji je prenet iz lista Blic.

Odgovor objavljujemo u celosti uz neophodne redaktorske izmene:

1. Ne postoji nikakva “nevidljiva linija Vladike bačkog” do koje bi smele da se postavljaju letnje bašte, tobož da ne bi smetale vladici Irineju, kako tvrdi izvesni Igor Mićić, ali postoji zakon i odluka o utvrđivanju Vladičanskog dvora za spomenik kulture, kao i odluka o uređenju Grada Novog Sada, koje jasno definišu zaštićenu zonu i nadležnosti u vezi sa istom.

2. Činjenica da se u navedenim tekstovima Gradska uprava za komunalne poslove navodi kao neko ko je nadležan da izdaje dozvole za bašte dovoljno govori o zlonamernosti autora navoda da “baštu mora da aminuje Vladika”.

3. Eparhiji bačkoj se niko nije obratio ni usmeno ni pismeno povodom navedenog teksta pa tvrdnje da se “na telefone u Vladičanskom dvoru nisu javljali” predstavljaju izmišljotinu.
Ovo je još jedan od mnogih zlonamernih napada na Crkvu i Episkopa bačkog Irineja sa ciljem da se medijskim klevetničkim kapmanjama oslabi poverenje naroda u Srpsku pravoslavnu crkvu, ali to, kao ni mnogo puta do sada, klevetnicima neće uspeti.

Autor i foto: 021.rs