Početna Sport Zagorčić: Moramo čvrsto da ostanemo na zemlji i učinimo sve da ostvarimo...

Zagorčić: Moramo čvrsto da ostanemo na zemlji i učinimo sve da ostvarimo svoj cilj

0

ZLATOMIR ZAGORCIC, KZN FK VOJVODINA

Sutra će fudbalska ekspedicija Vojvodine otputovati u Češku, na prvu utakmicu plej-ofa za ulazak u grupu u Ligi Evrope, koja se igra u četvrtak uveče. Domaćin „Staroj dami” iz najvećeg vojvođanskog grada biće Viktorija iz Plzena, tim koji u poslednjih nekoliko godina beleži odlične rezultate, redovno igra u Evropi i prvak je Češke. Tako je grad najpoznatiji po nadaleko čuvenom pivu postao prepoznatljiv i po kvalitetnom fudbalu.
Crveno-beli se nalaze pred istorijskom šansom da se plasiraju u grupnu fazu renomiranog takmičenja, što bi im mnogo značilo sa sportskog i sa finansijskog aspekta.

Sve strukture u klubu su se mobilisale kako bi igračima stvorile maksimalne uslove da pruže dobru igru u Plzenu i dođu, pred revanš u Novom Sadu 27. avgusta, na samo korak do sjajnog rezultata.

Ponavljam stalno da nas čeka veoma teška utakmica i tako se za nju i pripremamo. Analiziramo moji saradnici i ja igru Viktorije, nastojimo da uočimo dobre i loše stvari u njoj, a time i da spremimo naš tim da odgovori ozbiljnosti i značaju utakmice kako valja. U suštini, pripremamo se kao i za svaki drugi susret, iako će odmeravanje snaga s Česima za nas biti i malo više od toga. Osećam neku vrstu euforije koja je zahvatila ljude u Novom Sadu, ali mi, govorim o ekipi Vojvodine, moramo čvrsto da ostanemo na zemlji i učinimo sve kako bismo cilj ostvarili. A on je, zna se, pokušaj da eliminišemo Viktoriju i uđemo u sjajno društvo u jednoj od grupa u Ligi Evrope“, rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Zlatomir Zagorčić.

Protiv Partizana povredu je obnovio kapiten Nino Pekarić, pred kraj je teren napustio i Ognjen Ožegović. Kako stvari stoje po pitanju zdravstvenog biltena?

Bolje nego pre nekoliko dana. Najkritičnija je situacija sa povredom Nina Pekarića i naš doktor Borko Vukosav, baš kao i čitav stručni štab, pažljivo pratimo njegovo stanje. On se oseća bolje i moraćemo da donesemo uskoro odluku da li će putovati s nama u Plzen ili ne. Ognjen Ožegović, koji je u duelu s Partizanom dobio udarac u glavu, oseća se bolje i verujem da će zauzeti svoje mesto. Moraćemo da povedemo računa i o sitnijim ozledama koje imaju Mirko Ivanić, Darko Puškarić i Danilo Sekulić, kako bi ostali zdravi i bili spremni za duel sa Česima“, odgovorio je Zagorčić.

Autor: Dnevnik
Foto: Beta, Dragan Gojić