Početna Gradske teme Spens posluje u sve većem minusu

Spens posluje u sve većem minusu

0

Odbornici Skupštine grada na sednici koja je zakazana za petak najverovatnije će se najviše raspravljati oko usvajanja izveštaja o budžetu Novog Sada za prošlu godinu.

Na dnevnom redu je još dvadesetak tačaka, a među odlukama koje se očekuju da budu usvojene su nekoliko izveštaja o radu javnih preduzeća i ustanova u prošloj godini.

Najzanimljiviji je izveštaj Spensa koji je godinu završio sa gubitkom od 132,6 miliona dinara. Ovaj gubitak je, kako se navodi u izveštaju, veći od iskazane vrednosti kapitala preduzeća. Ovo gradsko preduzeće iz ranijih godina već ima gubitak od 554 miliona dinara.

Očekuje se da na sednici opozicija zatraži da se pronađe rešenje za trenutnu situaciju na Spensu, jer mu ovako preti ne samo nemogućnost da ima dnevnu likvidost, nego i stečaj.

Na Skupštimi grada će biti razmatrano i nekoliko urbanističkih planova i to Veternika, dela Mišeluka i dela centra Novog Sada. Takođe, Grad će doneti i odluke o spajanju parcela u Ulici Raše Radujkova gde Gradsko zelenilo treba da uredi novi park između Novog naselja i Detelinare.

Odbornici će razmatrati i predlog odluke o kodeksu ponašanja zaposlenih u organima Grada, kao i nekoliko kadrovskih imenovanja.

Autor: 021.rs