Početna Gradske teme Gradonačelnik primio stonoteniserke i stonotenisere u Gradskoj kući

Gradonačelnik primio stonoteniserke i stonotenisere u Gradskoj kući

0

U Gradskoj kući juče je upriličen svečani prijem za žensku ekipu Srbije koja je osvojila zlatnu medalju na ekipnom Prvenstvu sveta u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Bratislavi, kao i članove muške ekipe Srbije koji su osvojili bronzanu medalju na istom takmičenju. Svečanom prijemu prisustvovali su gardonačelnik Nvog Sad Miloš Vučević, kao i član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin.

“Čini se da se Novi Sad isprofilisao kao centar stonog tenisa za osobe sa invaliditetom, prvenstveno zahvaljujući našim stonoteniserima paraolimpijcima koji imaju kontinuitet u pobedama i vrhunskim rezultatima. Čestitam ženskoj i muškoj ekipi, a posebno čoveku koji je uložio svoje vrsno trenersko umeće i doveo ih dovde, Lazaru Kurtešu. Želim da se zahvalim i privatnim sponzorima, koji su omogućili da se stvore najbolji mogući uslovi za naše paraolimpijce. Mi već sada imamo strategiju kako da se ovim sjajnim ljudima i vrhunskim sportistima poboljšaju treninzi, a konkretno će im u Vrnjačkoj banji biti omogućeno da imaju posebne pripreme, kako bi mogli da nastave da postižu ovako sjajne rezultate. Grad pomaže i uvek će biti uz sve sportiste, a posebno uz ovako sjajne ljude koji su pre svega veliki borci. Oni su pravi pobednici i mogu da nam posluže kao primer u svakodnevnom životu, ne samo u smislu osvajanja medalja, već i kako da se izborimo sa izazovima sa kojima se susrećemo”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da će na sastanku biti reči i o eventualnoj organizaciji nekog većeg međunarodnog takmičenja za stonotenisere sa invaliditetom u Novom Sadu.

Mitar Palikuća, Darko Babić i Budimir Malešić osvojili su bronzanu medalju na Svetskom ekipnom prvenstvu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Bratislavi, čime su se pridružili zlatnim stonoteniserkama Borislavi Perić-Ranković, Nadi Matić i Kristini Arančić, koje su prethodno osvojile najsjajnije odličje. Oni su se zahvalili Gradu Novom Sadu na podršci, kao i privatnom sponzoru – kompaniji “Energotehnika Južna Bačka”, naglasivši da su uvek lepo ispraćeni i dočekani od strane svog grada i zemlje.

“Trudili smo se da odigramo najbolje što smo mogli, da pružimo svoj maksimum i rezultat nije izostao. Nadam se da će tako biti na svakom narednom takmičenju, a ono što nas očekuje je Evropsko prvenstvo u pojedinačnom i ekipnom nadmetanju, krajem septembra”, rekla je Borislava Perić-Ranković.

Autor: NsHronika