Početna Danas u gradu Malezijska hrana, ples i boje uprkos kiši: Danas nam se predstavlja Rumunija

Malezijska hrana, ples i boje uprkos kiši: Danas nam se predstavlja Rumunija

1

U kišovit i tmuran Novi Sad, ambasada Malezije juče je donela šarenilo boja i razveselila sve okupljene na Trgu slobode.

U okviru festivala “Food Planet” juče je bio Dan Malezije. Program je otvorio ambasador Malezije, Nik Ady ARMAN.

“Danas, uprkos ovom tmurnom vremenu, premostićemo geografsku distancu između naše dve zemlje tako što ćemo vam pokazati delić Malezije, u nadi da ćemo uspeti neke od vas da zainteresujemo da naučite nešto više o mojoj državi, a možda čak i odluče da jednog dana posete Maleziju.”

Okupljeni Novosađani imali su priliku da probaju tradicionalna malezijska jela – kari ajam, karipap i tradicionalno piće Teh Tarik.

Tradicionalne malezijske igre izvela je ambasadina kulturna trupa Čenderavasih, prisutni su mogli da nauče osnovne korake koje su im demonstrirali plesače, a sa Novosađanima je plesao i ambasador lično i njegova supruga.

Večeras od 18h predstaviće nam se kuhinja Rumunije!

Ambasada Rumunije u Republici Srbiji, u saradnji s rumunskim udruženjima “Granny” iz Uzdina, “Boboacele” iz Satul Nou, “Bănăţenele” iz Torca, “Etno Art” i ansamblom “Steaua” iz Ovcea, sa velikim zadovoljstvom učestvuje na festivalu nacionalnih kuhinja “Food Planet”.

Rumunija će biti predstavljena danas od 18h na Trgu Slobode u Novom Sadu. Novosađani će moći da probaju tradicionalne delicije rumunske kuhinje a “Steaua” ansambl iz Ovcea, izvesti će rumunske narodne pesme i plesove. Počasni gost promocije Rumunije na Food planet je i ambasadorka Rumunije u Srbiji, Nj. E. Oana-Cristina Popa.

Narednih dana imate priliku i da osvojite sjajne nagrade uz pomoć točka sreće kompanije Donesi.com. Njihove devojke se nalaze na Trgu slobode, a vaše je da, uz malo sreće, osvojite različite kupone i popuste.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heineken sa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

1 KOMENTAR

  1. Baš lep događaj i svaka čast na ovom iscrpnom izveštaju. Bilo bi poželjno da ovakvih dešavanja ima više, ne samo u Novom Sadu već u svim gradovima.

Comments are closed.