Početna Gradske teme Sprečena blokada auto-puta, demonstranti se vraćaju u Novi Sad

Sprečena blokada auto-puta, demonstranti se vraćaju u Novi Sad

0

Nekoliko stotina demonstranata večeras oko 18 časova okupilo se na Trgu slobode u Novom Sadu. Demonstrante je kordon policije zaustavio je oko 21 sat na prilaznom putu za izlaz na autoput Novi Sad – Beograd i onemogućila ih da blokiraju autoput. Oko 21.15 okupljeni su krenuli nazad ka Novom Sadu.

Nakon govora na Trgu, demonstranti su se uputili ulicom Jovana Subotića ka Temerinskoj. Kada su stigli do raskrsnice sa Partizanskom ulicom, odlučili su da se upute ka auto-putu i da ga blokiraju.

Blokiran je put prema Zrenjaninu, a policija je sprečila demonstrante da nastave dalje i time ih onemogućila da blokiraju i auto-put.

I demonstranti i policija propuštaju sva vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila koja prolazile ovom deonicom.

Okupljeni mahom nose maske, za sada nema incidentata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Photojournalist (@gojographer) on

Okupljeni su ponovili zahteve iste kao i juče – smena Vučića, Rebića, Lončara, smena Kriznog štaba, skandiraju protiv vlasti i policije.

Na auto-putu prisutan je veliki broj pripadnika MUP-a.

Nekoliko desetina automobila bilo je blokirano na raskrsnici kod mosta Dunav-Tisa-Dunav, preko kojeg je kolona prethodno prošla.

Vozači i putnici bili su zbunjeni, odnosno nisu znali šta je razlog blokade, a policija koja obezbeđuje ovu raskrsnicu upućivala ih je na druge pravce.

Među putnicima mahom su oni koji se vraćaju s posla, ali i šleperi koji su se uputili upravo na ovaj auto-put.

Danas je nešto manji broj ljudi nego na jučerašnjem protestu, a predvodi ih Miran Pogačar, koji je danas pušten iz pritvora.

Izvor: RTV
Foto: Gordana Jović / gojographer