Početna Gradske teme Sređivanje pomoćnih prostorija na bazenima na Spensu

Sređivanje pomoćnih prostorija na bazenima na Spensu

0

Osim rekonstrukcije olimpijskog bazena na Spensu, koja je već počela, planirano je i sređivanje pratećih prostorija. Procenjeno je da će obnova prostorija u funkciji zatvorenih bazena koštati oko 29,2 miliona dinara, a radovi će najverovatnije početi u julu, budući da se ponude na tender JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina” podnose do 24. juna.

Kako se iz konkursne dokumentacije može primetiti, predviđena je nabavka i ugradnja novih kabina za presvlačenje s odgovarajućim klupama, zamena sanitarija i prateće opreme, kao i postavljanje novih keramičkih pločica prve klase i odgovarajćih sokli. Osim toga, biće zamenjena rasveta, a planirana je i nabavka novih jednokrilnih vrata plastificiranih aluminijumskih profila, kao i postavljanje prozora umesto nadsvetla iznad vrata.

U okviru rekonstrukcije pomoćnih prostorija, predviđeno je i sređivnje instalacija vodovoda i kanalizacije, grejanja, elektroinstalacija, te bojenje i nanošenje zaštitnog premaza na zidove, stubove i grede, kao i farbanje unutrašnjih dvokrilnih drvenih vrata.

Osim sređivanja podnog i radijatorskog grejanja, u okviru mašinskih radova, planirana je i ugradnja vazdušne zavese, ali i rekonstrukcija ventilacije. Kada je reč o elektroenergetskim intalacijama, predviđena je demontaža fluorescentnih svetiljki i ugradnja 120 novih LED u spušteni plafon.

U svlačionicama će biti montirane klupe s odgovarajućim čivilucima, a planirane su i dve u hodniku, kao i nabavka dve mašine za ceđenje kupaćih kostima.

Možda najinteresantnija stavka u okviru sanacije bazena i pratećih prostorija je to što je planirana nabavka i ugradnja pokretnog lifta nosivosti najmanje 136 kilograma, s dubinom suštanja sedišta ispod nivoa ploče pored bazena minimum 650 milimetara. Osim toga, predviđena je i platforma, od inoksa i stakla, za nesmetano kretanje osoba s invaliditetom.

Za popravku više od 62 miliona dinara

Popravka olimpijskog bazena na Spensu koštaće gotovo 62 miliona dinara, bez PDV-a, a, između ostalog, planirana je i ugradnja novog podnog grejanja oko bazena, te sanacija vodovodnih, kanalizacionih i elektroinstalacija, ali i postavljanje nove rasvete. Rekonstrukcija će najverovatnije biti završena do kraja leta, budući da je rok za završetak svih radova tri meseca od uvođenja izvođača u posao, a Gradska uprava za imovinu i imovinskopravne poslove ugovor je dodelila grupi ponuđača – firmama „Maks Kor” iz Petrovaradina, „Dehidra 021” iz Futoga i „Bulevar kompani” iz Novog Sada.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay