Početna Gradske teme Skoro 60 miliona dinara za pretvaranje zelene površine u parking na Bulevaru...

Skoro 60 miliona dinara za pretvaranje zelene površine u parking na Bulevaru Evrope

0

Grad će iz budžeta dati skoro 60 miliona dinara sa PDV-om kako bi se više od 4.000 kvadrata zelenila na Bulevaru Evrope pretvorilo u 181 parking mesto.

Posao je na upravo završenom tenderu pripao grupi ponuđača koju čine “Put-invest”, “Suuniko solutions” i “AB & CO geosystems”, a koje su bile jedini učesnici javne nabavke. One su navele da će posao završiti u roku od 150 kalendarskih dana, tj. pet meseci.

Projekat predviđa da se zeleni pojas koje se nalazi između kolovoza i biciklističke staze na Bulevaru Evrope, između Futoške ulice i Ulice Janka Veselinovića, u dužini od oko 1,4 kilometra, pretvori u parkinge i to u dve faze.

Prva faza za koju je sada završen izbor izvođača radova odnosi se na delove Bulevara Evrope od Ulice Janka Veselinovića do Hadži Ruvimove (54 parking mesta), od Hadži Ruvimove do Branka Bajića (49 parking mesta) i od Branka Bajića do Futoške ulice (78 parking mesta). Druga faza obuhvata izgradnju parkinga od Ulice Kornelija Stankovića do Ulice Janka Veselinovića (20 parking mesta).

Više o projektu pretvaranja više hiljada kvadarata zelene površine u parking pročitajte OVDE.

Izvor: 021
Foto: Printscreen