Početna Gradske teme Srednjovekovni festival “MačFest” u Novom Sadu

Srednjovekovni festival “MačFest” u Novom Sadu

0

Prvi srednjovekovni festival “MačFest” u organizaciji udruženja za srednjovekovnu kulturu i tradiciju “Crveni Gavranovi” i “Beli Vukovi” u saradnji sa kulturnom stanicom “Eđšeg” i Savezom srednjovekovnih borilačkih sportova Srbije održaće se u subotu, 17. avgusta s početkom u 10 časova u kulturnoj stanici Eđšeg.

Ovom prilikom posetioci će moći da vide razne zanatlije, neke sa izloženom robom, a neke na delu kako stvaraju viteške oklope, kao i da čuju tradicionalne muzičare koji će upotpuniti atmosferu festivala.

Da ne bi sve ostalo samo na posmatranju, svi prisutni imaće priliku da se oprobaju u tradicionalnom streličarstvu, kao i da učestvuju u streličarskom turniru, a najbolje očekuju nagrade.

Za posetioce mlađe od 13 godina, tu je i radionica #DizajnirajSvojŠtit gde će moći da osvoje štit koji će biti oslikan po pobedničkom dizajnu.

Ovaj festival dovodi i raznovrsne predavače, iskusne profesore, koji će, na jedinstven način približiti neke vremenski udaljene teme, kako sa istorijskog, tako i sa književnog aspekta. Ono što izaziva verovatno najveću pažnju jesu i same borbe vitezova koje će prisutni moći da vide, a dok vitezi budu odmarali između rundi, program će upotpuniti plesne tačke.

Najbolje je ostavljeno za kraj – vatreni performans koji će posetioce ostaviti bez daha.

Više detalja možete pronaći na ovom linku.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay