Početna Gradske teme Sremski Karlovci u potrazi za izvođačima na Prolećnom festivalu vina

Sremski Karlovci u potrazi za izvođačima na Prolećnom festivalu vina

0

Opština Sremski Karlovci raspisala je javnu nabavku za organizovanje Prolećnog festivala vina, a sudeći po konkursnoj dokumentaciji, postoje vrlo specifični zahtevi za organizatore.

Za petak, 3. maj, opština traži pevača narodne muzike koji je prepoznatljiv po izvođenju tradicionalne, etno muzike i umetničkim obradama narodnih pesama, a čija karijera traje minimum 25 godina tokom koje je snimio minimum osam albuma i učestvovao na najmanje pet festivala. Nakon njega trebalo bi da nastupi “renomirani bend narodne muzike, od minimum sedam članova” koji postoji bar 15 godina i koji ima dva vokala.

Centralno veče trebalo bi da obeleži nastup izvođača narodne muzike čija karijera traje više od 40 godina, a tokom koje je imao najmanje 20 izdatih albuma. Od organizatora se traži da se odabrani pevač pojavio u najmanje jednoj domaćoj seriji u kojoj je i otpevao jednu numeru.

Prolećni festival vina 2019. trajaće tri dana, a održaće se od 3. do 5. maja. Za sada nije poznato koliko će tačno novca Sremski Karlovci izdvojiti za ovu svrhu, a po planu javnih nabavki za 2019. za organizovanje manifestacija opština izdvaja ukupno 11.500.000 dinara za organizaciju događaja, što se odnosi na Prolećni festival, ali i na Karlovačku berbu grožđa koja se održava početkom jeseni.

Za potrebe Prolećnog festivala vina, opština će takođe angažovati fizičko obezbeđenje (17 radnika). Još uvek se ne zna koliko će koštati ova usluga, budući da još nije sklopljen ugovor, a i nabavka je organizovana u partijama, s tim da je druga partija pružanje iste usluge za Karlovačku berbu grožđa. U planu javnih nabavki, ukupna cifra namenjena za usluge obezbeđenja je 4.375.000 dinara.

Jedini trošak koji je za sada poznat je izvođač elektroradova koji će od postavljanja električnih instalacija za potrebe festivala dobiti 399.500 bez PDV-a.

Podsetimo, prilikom raspisivanja nabavke za organizaciju Karlovačke berbe grožđa 2018. godine, opština je takođe imala specifične zahteve kada su u pitanju izvođači, pa je tako zahtevan pop pevač čija solo karijera traje bar 18 godina, koji je izdao četiri studijska albuma i koji je u poslednjih pet godina nastupio na Eurosongu.

Izvor: 021
Foto: Wiki/Vanilica