Početna Gradske teme Šta nas očekuje za praznike na Štrandu, u Kameničkom, Limanskom i Dino...

Šta nas očekuje za praznike na Štrandu, u Kameničkom, Limanskom i Dino parku

0

Pripreme za predstojeće praznike se polako privode kraju, poručuju nam iz “Gradskog zelenila”.

Štrand

Zvanična sezona počinje 1.maja i trajaće do 30. septembra.

Od ponedeljka 30. aprila počinje prodaja sezonskih ulaznica za zakupce kabina. Podsećamo da zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a malih dve po ceni izrade od 300 dinara. Dokumentacija koju treba priložiti je potvrda o uplati kabine za tekuću godinu.

Radno vreme blagajne je svakog dana od 8 do 19 časova, uključujući i dane praznika. Prodaja dnevnih karata i sezonskih ulaznica bez i sa popustom počinje 8.maja.

Cene se nisu menjale u odnosu na prošlu godinu. Dnevna karta staje 50 dinara, a deca do sedam godina ne plaćaju ulaz. Sezonske karte bez popusta koštaju 1345 dinara, a sa popustom – za đake, studente i penzionere 1150 dinara. U cenu su uračunati troškovi izrade.

Za vreme praznika na Štrandu nije planiran nikakav poseban program.

Kamenički park

Kada je u pitanju Kamenički park, pripreme za tradicionalni prvomajski uranak privode se kraju. Trava je pokošena , a zelene površine su isprskane protiv krpelja. Biće postavljeno između 30 i 40 ložišta za paljenje vatre, čiji zakup na dnevnom nivou će koštati 400 dinara.

Parkiranje će biti dozvoljeno samo do rampe i naplaćivaće se 200 dinara po danu. Prikupljena sredstva biće uplaćena na namenski račun za obnovu ovog spomenika prirode.

Posetiocima parka biće podeljen veliki broj kesa za odlaganje smeća, a obezbeđen je i dovoljan broj mobilnih toaleta. “Gradsko zelenilo” kao i svake godine apeluje na posetioce da se maksimalno pridržavaju pravila ponašanja u Kameničkom parku kada je u pitanju paljenje vatre i odlaganje smeća.

Limanski park

“Gradsko zelenilo” priprema i Limanski park za prvomajski uranak. Na tom prostoru će 1. maja od 10 časova biti održan Prvomajski uranak uz višečasovni koncert rok bendova u organizaciji firme “Audio konstruktor”.

Dino park

Dino park pored SPENS-a biće otvoren i za prvomajske praznike s tim što će od subote 28. aprila radno vreme biti od 10 do 20 časova svakog dana. Prvog maja od 11 časova biće organizovana edukativna tura kroz Dino park sa stručnim vodičima, a sat vremena kasnije počinje kreativna radionica sa dino animatorima.

Izvor: Mojnovisa.com
Foto: Ilustracija/Pixabay