Početna Gradske teme Stambena pomoć za porodice sa troje ili četvoro dece u Vojvodini

Stambena pomoć za porodice sa troje ili četvoro dece u Vojvodini

0

I ove godine će oko 250 porodica sa troje ili četvoro dece u Vojvodini imati priliku da reši stambeno pitanje ili unapredi uslove za život preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za demografiju i brigu o porodici. Pokrajinska vlada je za tu meru populacione politike u 2022. izdvojila 250 miliona dinara, a pravo na tu pomoć imaće porodice u kojima se, počev od 1. januara ove godine do dana raspisivanja konkursa, rodi treće ili četvrto dete i da je bar jedan roditelj zaposlen.

To je jedna od tri aktuelne mere Pokrajinskog sekretarijata za demografiju. Druge dve odnose se na materinski dodatak i finansiranje vantelesne oplodnje.

Akcenat je stavljen na treće i četvrto dete, jer na republičkom nivou već postoji niz mera pomoći za rađanje prvog i drugog deteta, kaže Radoš Pejović, rukovodilac sektora za demografiju i brigu o porodici AP Vojvodine.

Zahvaljujući novom sektoru, za brigu o porodici, Pokrajinski sekretarijat za demografiju je stavio u fokus popularizaciju porodice, njenog života i razvitka, kako bi se posebno mladima skrenula pažnja o značaju formiranja porodice.

Zato će se i ove godine tokom avgusta održati “Dani porodice” u Perlezu, na kojima lokalne samouprave predstavljaju svoje programe podrške porodicama.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay