Početna Gradske teme “Stan na dan”: Cveta novi biznis sa nekretninama u Novom Sadu

“Stan na dan”: Cveta novi biznis sa nekretninama u Novom Sadu

0

Vlasnici kuća i stanova imaju još jedan dodatni i prilično profitabilan biznis: izdavanje stanova na dan.

Potrebno je samo da kvadrati budu skockani cakum-pakum, sve uz posteljinu i peškire i opremljenu čajnu kuhinju. Podrazumevaju se TV aparat plus kablovska i internet.

Ti novoponuđeni smeštajni kapaciteti su jeftiniji od hotela, pružaju gostima veći komoditet, plus što većina rentijera dopušta da se u apartman smesti i kućni ljubimac. To mnogim vlasnicima, posebno pasa, rešava mnoge probleme prilikom putovanja.

Stranci koji dođu poslom, takođe se rado odlučuju za tu varijanatu jer, osim povoljnije cene, donosi i domaći komoditet. Protiv te nove prakse bune se vlasnici hostela i hotela, jer im oduzimaju goste.

Novi biznis doneo je posao i perionicama veša kao i restoranima koji se bave keteringom.

U Novom Sadu apartman za dve osobe je 60 evra za noć. Ukoliko stan dele tri ili četiri gosta, to je 85 evra, a za pet ili šest – 100. Gazdarica je objasnila da posao ide, te da mesta ima tek sredinom novembra.

Neka se samo najjeftiniji od tih apartmana izdaje pola meseca, to je 900 evra. Oni koji imaju bar dva, uspevaju da zarade duplo. Jeste da su tu struja, komunalije i režijski troškovi, ali oni ne prelze 100-200 evra mesečno. Da se stan izdaje podstanarima za 150-200 evra, zaradilo bi se mnogo manje.

Taj biznis najviše smeta stalnim stanarima zgrada, jer mnogi ne vole da im hodnicima šetaju nepoznati ljudi, koji se uz to stalno menjaju.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay