Početna Gradske teme Stanari dela Gagarinove nakon požara skoro 24 sata bez struje i vode

Stanari dela Gagarinove nakon požara skoro 24 sata bez struje i vode

0

Stanari zgrade u Gagarinovoj 10g su skoro 24 sata bez struje i vode jer su tokom prethodne noći izgorele instalacije – tabla sa osiguračima.

Požar je izbio u pola tri noću, a na terenu su bile tri ekipe vatrogasaca i policija. Vatra je nakon sat vremena ugašena i srećom, niko nije povređen.

Dežurne službe Elektrodistribucije Srbije isključile su struju.

Kako za “021” kaže Novosađanin Zlatko Milenković koji stanuje u toj zgradi, niko od nadležnih juče tokom dana nije ništa preduzeo, a rekli su su im da tek u ponedeljak JKP “Stan” može da dobije dozvolu za dalje rešavanje problema.

On smatra da je neodgovorno ponašanje dežurniih službi jer su do daljeg ostavili 40 porodica bez struje i vode.

– Deset spratova je bez svetla u hodniku. Četrdeset porodica nema struju, polovina nema ni vode. U zgradi je dosta starih ljudi, invalida, beba. Pumpe ne rade, pa do viših spratova ne stiže voda. Neodgovorno je što će tek kad prođe vikend nadležni doći da vide kako će se problem rešavati, a kako su nam rekli, rešenje se očekuje do petka, što je sedam dana, umesto da su dežurne službe to rešile danas tokom dana – priča ovaj Novosađanin.

U javnom preduzeću “Elektroprivreda Srbije” navode da se kvar desio na unutrašnjim instalacijama u zgradi koje nisu u nadležnosti “EPS Distribucije”, a njihove ekipe su isključile električnu energiju u ovoj zgradi na poziv vatrogasaca.

– Popravka ovakve vrste kvara nije ni u nadležnosti EPS Distribucije – navode u ovom preduzeću.

Unutrašnje instalacije stanari mogu da poprave u saradnji sa upravnikom zgrade ili obraćanjem novosadskom Javno komunalnom preduzeću “Stan”. Nakon popravke unutrašnjih instalacija distribucija će zameniti eventualno neispravna brojila i uključiti napajanje, dodaju u EPS.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay