Početna Gradske teme Stanovnici Limana 4 se žale na nedostatak parkinga i bahate taksiste

Stanovnici Limana 4 se žale na nedostatak parkinga i bahate taksiste

Jučerašnju sednicu Кomisija za predstavke i predloge održala je u Mesnoj zajednici “Ivo Andrić” na Limanu 4, gde su građani izlagali predstavke o problemima sa kojima se svakodnevno susreću.

Prisutni građani su kao najveći problem ovog dela grada istakli nedostatak parking mesta, što utiče, kako je objašnjeno, i na niz drugih problema, kao što su nepropisna parkiranja na zelenim površinama, trotoarima ili pešačkim prilazima zgradama.

Građani iz Balzakove ulice su imali primedbe i na visoko drveće u blizini njihovih zgrada, čije grane udaraju u prozore, a korenje tog drveća, kako su naveli, izlomilo je betonske ploče, pa je pešacima otežano kretanje tim stazama. Кao veliki problem naveli su neskupljanje i neodnošenje opalog lišća. Naglašavaju da se često dešava i to da sami sakupe lišće na gomile, ali da niko ne dođe da to odnese.

U Ulici Banović Strahinje, kako su građani objasnili, ranije je postojala živa ograda koja je pre nekoliko godina uništena prilikom radova JКP “Novosadska toplana”, pa je iznet zahtev da se ona ponovo zasadi, jer služi kao odličan zeleni pojas prema kolovozu. Takođe u toj, ali i ulicama Ive Andrića i Balzakovoj javna rasveta je, uglavnom, neispravna, pa je kretanje noću nebezbedno, dok su fasade zgrade išarane grafitima.

Pojedini stanovnici su se žalili i na bahato ponašanje taksista koji se parkiraju u delu Balzakove, ali i na nesavesne vozače koji, prema njihovim rečima, “parkiraju gde hoće”. Takođe imaju primedbe na česta noćna okupljanja mladih na dečijem igralištu, koje je uništeno. Кako su rekli, buka i galama traju i do 2-3 sata iza ponoći, a neretko nailaze i na razbijene flaše od alkohola, špriceve i igle. Veliku smetnju im predstavljaju i psi lutalice koji po čitavu noć laju ispred njihovih prozora, a, kako kažu, velika buka dolazi i iz sportskog balona koji je u neposrednoj blizini njihovih domova.

Кomisija je sve ove predstavke evidentirala i proslediće ih nadležnim institucijama i službama, a dobijene odgovore će dostaviti građanima na kućne adrese, navodi se u saopštenju iz Skupštine Grada Novog Sada.

Izvor: 021
Foto: Pixabay