Početna Kultura Izvan zone komfora: Stotinu radnika u kulturi besplatno pohađa strane jezike

Izvan zone komfora: Stotinu radnika u kulturi besplatno pohađa strane jezike

Fondacija „Novi Sad 2021“, u okviru projekta „Izvan zone komfora“ organizovala je besplatan program obuke za strane jezike za radnike u kulturi, zaposlene u javnim ustanovama kulture. Više od stotinu njih pohađa časove jezika koji se realizuju uz podršku Italijanskog instituta u Srbiji, Francuskog instituta kao i NS Pro Group – Centra za edukaciju iz Novog Sada.

Radnici u kulturi imaju priliku da uče engleski, nemački, francuski, španski i italijanski jezik.

Naš grad će 2021. godinu dočekati kao Evropska prestonica kulture i samim tim će okupiti veliki broj umetnika iz celog sveta, pa će tako i većina kulturnih programa biti realizovana na stranim jezicima.

Upravo ove obuke doprineće boljem razumevanju i uključivanju u kulturno-umetničke projekte i sadržaje kojima će se Novi Sad predstaviti kao centar evropske kulture i umetnosti.

Program obuke koji obuhvata 105 zaposlenih u ustanovama kulture, predstavlja i realizaciju strategije privlačenja investicija koje Fondacija „Novi Sad 2021“ sprovodi u kontekstu ekonomskog osnaživanja ustanova u gradu.

Ova aktivnost omogućiće razvoj jezičkih kapaciteta zaposlenih i doprineće daljoj internacionalizaciji kulturne scene i povezivanju sa evropskim partnerima kao jednom od glavnih ciljeva projekta „Novi Sad 2021“.

Autor: NsHronika
Foto: Promo