Početna Gradske teme Stanovnici Petrovaradina se protestom izborili: Postavljen semafor na nebezbednom prelazu

Stanovnici Petrovaradina se protestom izborili: Postavljen semafor na nebezbednom prelazu

0

Završeno je postavljanje semafora u Reljkovićevoj ulici 37-39, kod nekadašnje diskoteke Točak, što su stanovnici Petrovaradina zahtevali u nedavnim protestima.

Za 021.rs u Upravi za građevinsko zemljište i investicije (UGZI) navode da su po zahtevu Mesne zajednice “Petrovaradin”, kao i brojnih građana, postavili semafor na pešačkom prelazu u Reljkovićevoj ulici, na raskrsnici sa Šenoinom.

Instalacija opreme za semafor je počela nedavno, a sada je sve završeno i sledi uključivanje.

“Postavljanjem semafora biće znatno unapređena bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a naročito pešaka, s obzirom na to da je u pitanju tranzitni pravac, sa izrazitim intenzitetom saobraćaja. Prelazak pešaka preko vrlo frekventne Reljkovićeve ulice otežan je i dosta nebezbedan, zbog čega su građani ovog dela Petrovaradina u više navrata tražili da se predmetni pešački prelaz opremi svetlosnom signalizacijom. Napominjemo da na deonici od semaforizovane raskrsnice sa Preradovićevom ulicom, kroz celu Reljkovićevu ulicu do sada nije postojao ni jedan semafor”, kažu za 021.rs u UGZI-ju.

U ovoj upravi navode i da će novopostavljeni semafor raditi u detektorskom režimu, sa najavom zelenog svetla za pešake, kako bi se što manje remetili tokovi kolskog saobraćaja na ovom pravcu. To znači da će se zeleno svetlo za pešake uključivati kada se rukom aktivira semafor preko posebnog dugmeta.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay