Početna Gradske teme Uskoro dnevni boravak za decu koja su izložena riziku zlostavljanja

Uskoro dnevni boravak za decu koja su izložena riziku zlostavljanja

0

Osnivač fondacije “Tijana Jurić”, Igor Jurić je i zvanični zastupnik Centra za nestalu i zlostavljanu decu u Srbiji. Jedan od ciljeva centra jeste da se podigne bezbednost dece na viši nivo, za šta se ovaj hrabri čovek svakodnevno bori.

“Svako dete koje je zlostavljano, na bilo koji način, može potražiti pomoć kod nas u Novom Sadu na adresi Drage Spasić, imamo kancelariju i u Subotici, u Vlasotincu, otvaraćemo još neke centre. Mi ćemo biti organizacija u mreži centara u regionu, jedan Centar za nestalu i zlostavljanu decu postoji u Hrvatskoj, uskoro se osniva i u Sarajevu i mi smo jedan od osnivača te mreže”, rekao je Jurić gostujući u Jutarnjem programu.

Uskoro će početi sa radom i dnevni boravak za decu u riziku, za početak u Novom Sadu i Subotici sa namerom da se ideja proširi na celu Srbiju, rekao je Jurić.

On je naveo da je Novi Sad jedini grad u Srbiji koji ima Koordinaciono telo za borbu protiv vršnjačkog nasilja, što su iz Centra prepoznali kao dobru ideju koja mora biti proširena u celoj Srbiji.

“Ideja nam je da kroz projekat, Subotica, Aranđelovac i Vlasotince dobiju ta Koordinaciona tela, a da kasnije, kao primeri dobre prakse, budu osnovani i u ostalim gradovima u zemlji”, rekao je Jurić.

Kada je reč o Amber alert sistemu – potrage i obaveštavanje javnosti o nestanku dece Jurić veruje da će uskoro početi sa prikupljanjem potpisa.

Predlog za pokretanje narodne inicijative je predat predsedniku Skupštine Ivici Dačiću, ostalo je još sedam dana da bude i potpisan, nakon ćega će se početi sa prikupljanjem potpisa da bi zakonskim putem naveli poslanike da o tom predlogu razgovaraju, zaključio je Jurić.

Izvor: RTV
Foto: Goran Zlatković