Početna Gradske teme Steže se obruč oko policajca osumnjičenog za krađu 33.000 evra

Steže se obruč oko policajca osumnjičenog za krađu 33.000 evra

0

money-1005479_1280

Na suđenju bivšem rukovodiocu u novosadskoj policiji Jovanu Maksiću (56), okrivljenom zbog nestanka 33.000 evra iz sefa u njegovoj kancelariji, izjave su dali njegove bivše kolege.

Bivši šef Grupe za uviđaje Stevica Milosavljević je izjavio da je, nakon što je Maksić od njega preuzeo funkciju, takođe preuzeo i ključ od sefa iz kojeg su nestale pare.

Iako je Maksić to pokušao da demantuje rekavši da mu je ključ dala koleginica Sofija Popović, ona je na svedočenju kazala da mu nije dala ključ, na šta je osumnjičeni policajac odgovorio:

Mislio sam da mi ga je dala Sofija, ali ispada da nije. Pa dobro, onda je Stevica.

Podsetimo, nakon ubistva penzionera Imrea Pala (75) u Baču avgusta 2013. godine, tokom uviđaja zaplenjeno je i 33.097 evra. Pare su potom prebačene u policijski sef, a kada je ćerke pokojnika tražila novac, njega više nije bilo.

Svedoci su na suđenju još rekli da su, pošto su saznali da novca nema, od drugih inspektora čuli kako ga je uzeo Maksić, a potom sve pare “popio i prokockao”. Maksić je ranije na suđenju izjavio da ne zna kako je nestao novac pronađen na uviđaju nakon ubistva.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 30. mart, kada se očekuje iznošenje završnih reči.

Izvor: 021.rs
Foto: Ilustracija / Pixabay.com