Početna Gradske teme Stigle nove opomene za neplaćen porez na oružje

Stigle nove opomene za neplaćen porez na oružje

DCIM152MEDIA

Mnogi Novosađani su tokom protekle nedelje od Poreske uprave dobili opomenu za neplaćeni iznos poreza za registrovano oružje, zbog čega su se ovih dana stvorili dugi redovi ispred šaltera za prigovore.

“Dužnicima” nije najjasnije na osnovu čega su iskazana dugovanja, što potvrđuju redovi građana koji pokušavaju da “isprave krivu Drinu” i da ukažu na propust Poreske uprave. Slična situacija se desila i 2011. godine kada je obaveštenje sa iznosom duga za porez i zateznom kamatom izazvalo paniku i duge redove među građanima.

Poreska uprava je i ove, kao i 2011. godine, odlučila da mi pošalje opomenu za neplaćeni porez za registrovano oružje. Ja sam tada pisao žalbu na rešenje kojim sam bio obavezan na plaćanje nepostojećeg duga i ta žalba je usvojena u februaru“, rekao je jedan od opomenutih Novosađana za 021.

Ipak umesto poziva za učešće u ponovljenom postupku, našem sagovorniku je stigla nova opomena. “Prošle nedelje sam dobio novu opomenu i sada treba da stojim u besmislenom dugim redovima i da dokazujem propuste i nerad u poreskoj upravi“.

Rok za prigovor je pet kalendarskih dana, a “opomenuti” građanin ističe da poslodavci nemaju razumevanja za višečasovno odsustvovanje sa posla, na koje je primoran, jer je Poreska uprava otvorena do 14 časova, vikendom ne radi, a prigovor se mora predati lično.
Da li će ovo biti još jedna od grešaka Poreske uprave znaće se brzo, ali je sigurno da ne bi bila jedina. Novosađanima su stizale opomene za nepostojeće stanove, zatvorene prodavnice, a 2011. godine obaveštenje da treba da plati dug poslato je i na adresu čoveka koji je preminuo 2003. godine.

Autor i foto: 021.rs