Početna Gradske teme Stop petardama: Sutra još jedan protest na Trgu slobode

Stop petardama: Sutra još jedan protest na Trgu slobode

ThinkstockPhotos-Petarde

Nakon što je u centru Beograda prvog dana Nove godine nepoznata osoba ubacila petardu psu u usta, koji je nakon toga uginuo usled unutrašnjeg krvarenja, novosadska grupa građana “Dva minuta tišine” će u nedelju, 3. januara u 14:45 časova organizovati protest na Trgu slobode, protiv petardi.

Zbog ovakvih situacija, kao i povreda i amputacija prstiju kod dece, zahtevamo zabranu prodaje i korišćenja petardi. Moramo nastaviti jer predstoje još dva praznika kada će se pucati. Moramo nastaviti kako zbog nas, tako i zbog naše dece, ali i zbog kućnih ljubimaca i prirode uopšte – navode organizatori na svojoj Fejsbuk stranici.

Grupa je u najavi poručila da 2016. godina počinje sa petardama, dinamitom, bombama i ostalim napravama koje sadrže barutna i trinitrotoluolna jedinjenja (TNT), koja mogu izazvati ozbiljne povrede, a opasna su i za životinje.

Kako su sa eksplozivom oni počeli, tako mi počinjemo protestom. Pored eksplozivnih oružja korišćena su i vatrena oružja. Dakle, nismo dovoljno bili dosadni sa protestom i porukama – piše u najavi akcije.

Kampanja “Stop petardama” trajaće do 15. januara i ovo je četvrto okupljanje tim povodom. Grupa apeluje na građane da prestanu da koriste petarde tokom praznika.

Autor: NsHronika.rs
Foto: Guliver / ThinkstockPhotos