Početna Gradske teme Štrand dobija toalete za osobe sa invaliditetom

Štrand dobija toalete za osobe sa invaliditetom

0

Gradsko zelenilo raspisalo je javnu nabavku za rekonstrukciju toaleta na Štrandu, koja uključuje i povećanje kapaciteta sanitarnog čvora, odnosno obezbeđivanje po jedne kabine za osobe sa invaliditetom, posebno za muškarce i žene.

Projektom su obuhvaćena dva objekta, toalet u blizni ulaznog platoa i toalet u blizini Mosta slobode. Predviđeno je da se u oba toaleta ruše unutrašnji poprečni i podužni zidovi i da se potom, umesto njih, postave aluminijumske pregrade. Sanacija obuhvata i popravke krova, zamenu stolarije, kao i postavljanje novih keramičkih pločica na podove i zidove.

Funkcionalno, objekti će zadržati isti gabarit i biće podeljeni na muške i ženske toalete. Sa spoljašnje strane pristupaće se muškom i ženskom službenom toaletu, kao i muškoj i ženskoj kabini za osobe sa invaliditetom. U okviru kabina za osobe sa invaliditetom nalaziće se po jedan lavabo i WC šolja.

Inače, kako se u konkursnoj dokumentaciji navodi, dva toaleta na dva kraja Štranda su redovno održavana, ali su pojedini elementi u jako lošem stanju. Planom javnih nabavki za 2019. godinu predviđeno je da se u svrhu rekonstrukcije toaleta na Štrandu uloži 14.600.000 dinara.

Izvor: 021
Foto: Pixabay