Početna Gradske teme Štrand fest u potrazi za najboljim kuvarima riblje čorbe!

Štrand fest u potrazi za najboljim kuvarima riblje čorbe!

0

strand fest

Završetak leta i kupalinšne sezone na omiljenoj novosadskoj plaži, Štrandu, ne znači i završetak zabave. Prvi vikend oktobra meseca rezervisan je za prvi Štrand fest, koji će na jednoj obali okupiti sve alase, gurmane, vrhunske kuvare i ljubitelje vojvođanske tradicije.

Trofej Novog Sada jedinstveno je takmičenje u kuvanju riblje čorbe koje će biti održano u sklopu festivala, u nedelju, 4. oktobra.

strand fest1

Pravo prijavljivanja za ovo takmičenje imaju svi zainteresovani, iskusni i neiskusni, kuvari. Potrebno je organizovati ekipu i do 30. septembra, na sajtu festivala www.strandfest.rs, ispuniti online prijavu i upoznati se sa propozicijama takmičenja.

Pored dobrog druženja i zabave takmičare očekuju vredne robne i novčane nagrade. Svaka ekipa dobija poklon paket vinarije Čoka, Vitamin začine iz Horgoša, dok glavni sastojak svakog takmičarskog kotlića obezbeđuju Bio Fish i brend Roda i riba. Kuvaće se ekološki uzgajani šarani iz Apatina koji će najuspešnijima doneti i velike novčane nagrade – prvom mestu 50 000, drugom 25 000 i trećem mestu 15 000 dinara.

Kotizacija za jednu prijavljenu ekipu, koja može da broji i osam članova, iznozi 4 000 dinara, a organizatori pozivaju da pratite svakodnevno sajt ili Facebook stranicu Štrand festa kako biste iskoristili neku od akcija i povoljnosti koje pripremaju za vas.

Štrand fest novina je u kulturnoj ponudi grada Novog Sada. Sa željom da se sve vojvođanske vrednosti prikažu na jednom mestu, pa tako i očuvaju, posetiocima će se predstaviti mnoge manufakturne radionice i proizvođači tradicionalnih proizvoda, zanata, hrane i pića, kao i turističke organizacije raznih opština Vojvodine. Miris ribljih specijaliteta namamiće vas do Štranda, a tamburaške bande razdrmati. Lep, jesenji vikend je u najavi do tada pratite sve novosti na sajtu festivala ili Facebook stranici Štrand Fest.

Autor i foto: NsHronika.rs