Početna Gradske teme Štrand više nije mesto za odmor, već za provod

Štrand više nije mesto za odmor, već za provod

strand oaza

Ukoliko ste ovih dana u potrazi za mirom i tišinom svratili na Štrand, verovatno ih niste našli. Kafići u blizini centralnog platoa se tokom celog dana nadjačavaju svaki sa svojom muzikom, te stvaraju nepotrebnu buku.
Na Štrand se nekad dolazilo radi odmora, a danas, izgleda, zbog provoda, barem tako kažu oni koji novosadsku plažu posećuju već godinama. A ako glasna muzika nije previše, na takmičenje među kafićima u tome ko će napraviti veću buku, malo je bilo ravnodušnih.

Od ove godine Štrand ima potpisan ugovor sa Radijom 021, što znači da muzika sa tog radija treba svakodnevno da zabavlja posetioce od 8 do 20 časova. Međutim, kod centralnog platoa, čuje se samo buka koju stvaraju okolni kafići.

“Kafići uz dunav, na plaži, ne moraju tog pravila da se drže, mogu da puštaju svoju muziku. Posle 20 časova svaki kafić ima dozvolu kao i prethodnih godina da pušta svoju muziku. To što se muzika radija 021 ne čuje, vi na to ne možete da utičete. Čuje se muzika radija 021 i to jako dobro, i jako je kvalitetna muzika”, kaže Ivan Nožinić, portparol Gradskog zelenila.

Na pritužbe građana da je plaža pretrpana ležaljkama, Nožinić dodaje da je kriv Dunav, odnosno, visok vodostaj, ali Novosađani su saglasni – ukoliko se kafići tim tempom budu širili po plaži, uskoro neće imati gde da ostave peškire.

Do pre par godina većina ležaljki nije bila na plaži i upravo to je ono što pored glasne muzike najviše smeta posetiocima. Pogotovo onim starijim

I pored buke i pretrpanih plaža, za ljubitelje mira i tišine – ipak postoji odmor. Muzika je kod mosta mnogo tiša, a ima dovoljno mesta i za peškire.

Autor: RTV, Dajana Jovanović
Foto: Beta, Dragan Gojić