Početna Gradske teme Studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo i ove godine deo “Danubius...

Studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo i ove godine deo “Danubius Food Planeta”

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo studentima pruža mogućnost studiranja na studijskim programima Dipl. prof. geografije i geografija sa modulima Geoekologija i Geoinformatika i studijskom programu Menadžer u turizmu sa modulima turizam, lovni turizam, hotelijerstvo i gastronomija.

Nastavno obrazovni proces se odvija kroz osnovne, master i doktorske studije. U okviru ovih studijskih programa studenti pored redovnih teorijskih predavanja imaju i obaveznu praktičnu nastavu koja se realizuje kroz pripremnu i kroz letnju praksu, kroz koju stiču veoma važno iskustvo.

Studentima gastronomije i hotelijerstva se pored toga pruža mogućnost učestvovanja na raznim domaćim i međunarodnim takmičenja, gde su do sada ostvarili veoma zapažene rezultate. Po završetku studija imaju mogućnost rada u hotelima i restoranima, ugostiteljskom konsaltingu, industriji hrane i pića, restoranskom i kuhinjskom menadžmentu i sl.

Studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo i ove godine su deo “Danubius Food Planeta” i zajedno sa kuvarima ambasada i šefovima novosadskih restorana, pripremaju tradicionalna jela iz celog sveta.