Početna Gradske teme Studenti FTN-a organizuju humanitarni turnir za Elenu Krstivojević

Studenti FTN-a organizuju humanitarni turnir za Elenu Krstivojević

0

Projekat Pokreni igru, ispred Studentske unije Fakulteta tehničkih nauka, ponovo organizuje humanitarni turnir u basketu 3×3, stonom tenisu i malom fudbalu. Svi mladi okupiće se 4. i 5. oktobra na Đačkom igralištu i takmičiti se za Elenu Krstivojević.

Nikola Kolarov, sa FTN-a, kaže da već imaju 12 prijavljenih ekipa za stoni tenis, a prijave će biti otvorene još nedelju dana.

– Sa Kafematom smo se dogovorili da u ponedeljak, 4. oktobra, pravi kafu za Elenu. Ceo pazar će biti doniran za nju, mnogo su nam pomogli i podržali su nas od početka – rekao je Kolarov za NS Uživo.

Studenti su već organizovali turnire u basketu i fudbalu pre nekoliko meseci, koji su imali dobar odaziv i bili su u humanitarne svrhe. Tada je prikupljeno 100.000 dinara za malog Boška.

Ovog puta novac će biti uplaćen na račun dvoipogodišnje devojčice Elene Krstivojević. Njoj je sa dve godine ustanovljena retka genetska progresivna bolest, Dg. Alpha-manosidosis, koja pogađa jedno u milion novorođene dece. Bolest karakteriše nesposobnost organizma da pravilno razgrađuje složeni šećer u ćelijama tela. Akumulacija šećera u organizmu utiče na mnoge telesne organe i sisteme, uključujući i centralni nervni sistem.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay