Početna Gradske teme Studenti uputili zahteve RTV-u: Traže više medijskog prostora na javnom servisu

Studenti uputili zahteve RTV-u: Traže više medijskog prostora na javnom servisu

Predstavnici studentskog parlamenta predali su juče u podne, na pisarnici zgrade RTV-a u Ulici Ignjata Pavlasa, zahtev direktoru ovog javnog servisa u kom traže više medijskog prostora.

Nakon predaje zahteva predstavnici studenata obratili su se medijima

“Studentski parlament Univerziteta u Novom Sadu čine legitimno izabrani predstavnici svih fakulteta UNS i ovom prilikom želimo da od javnog servisa zatražimo sledeće: Depolitizaciju studenata u izveštavanju javnog servisa kao i sprečavanje zloupotrebe studenata i studentskih institucija. Drugi zahtev je da želimo da RTV kao javni servis sarađuje samo sa relevantnim studentskim predstavnicima, treće je da tražimo veći medijski prostor pri promovisanju studentskih aktivnosti i vrednosti, nešto čime se mi stvarno bavimo, a to je ustvari naša borba za povećanje studenstkog standarda, kvaliteta nastave, kao i promocija već do sada realizovanih projekata i projekata koje planiramo da organizujemo u budućnosti. Takođe želimo sastanak sa direktorom RTV-a kako bi diskutovali o gore navednim zahtevima i kroz neki konstruktivan razgovor pronašli najbolji način za rešavanje istih”. Rekao je Igor Knežević, student prodekan.

Na pitanje na koji način su studenti politizovani Knežević je dodao:
“Konstantno se kroz sva ova okupljanja provlači to da studenti zvanično učestvuju u tim političkim okupljanjima, mi pre svega želimo da se ogradimo od toga. Želeli bi smo da naglasimo da zvanični studentski predstavnici ne učestvuju u ovim okupljanjima”.

Ana Todorović: Osuđujemo svaki vid zloupotrebe studenata

“Svaki student ima pravo da učestvuje na protestima i poltičkim skupovima, međutim želimo da osudimo svaki vid zloupotrebe studenata u Novom Sadu. Studenti su se pre 80 godina izborili za autonomiju fakulteta u odnosu na državnu politiku, a eto danas smo svedoci toga da pojedine političke opcije pokušavaju da zloupotrebe studente radi ostavrivanja svojih nekih ličnih ciljeva. Želim još jednom da napomenem da nijedan studentski parlament bilo kog fakulteta UNS, nije učestvovao u organizovanju ovih protesta, stoga apelujemo na RTV da ove proteste ne nazivaju studentskim”– Rekla je Ana Todorović, predsednica studentskog parlamenta UNS.

Izvor: nsuzivo
Foto: Pixabay