Početna Gradske teme Studentski centar priprema hranu za pacijente na Novosadskom sajmu

Studentski centar priprema hranu za pacijente na Novosadskom sajmu

0

Studentski centar Novi Sad počeo je da priprema i isporučuje obroke pacijentima obolelim od virusa korona, smeštenim u kovid bolnici na Novosadskom sajmu. Hrana će se dostavljati svakodnevno a već prvog dana rada bolnice isporučeno je 50 obroka za pacijente, medicinsko osoblje i vojnike koji obezbeđuju bolnicu.

Studentski centar Novi Sad je visokoorganzovana ustanova sa kuhinjom u kojoj u dve smene, obroke priprema 135 zaposlenih, i dnevno mogu da pripreme do osam hiljada obroka. Odnosno više od 1,5 miliona obroka godišnje.

– Trenutno se u toj kuhinji priprema 3000 obroka dnevno, zato je logično što smo se na preporuku gradonačelnika Miloša Vučevića uključili da pomognemo da kovid bolnica uspešno obavi svoj zadatak a to je očuvanje ljudskih života”, kaže direktor Studentskog centra – Zoran Martinović.

Martinović ističe da je Studentski centar spreman da radi punim kapacitetom, alli se nada da će se epidemiološka situacija promeniti na bolje. On dodaje – Podržavamo mere koje je doneo Grad i što se nas tiče učinićemo sve da se one i sprovode u objektima koji su u našoj organizaciji.

U domovima Studentskog centra gde stanuje više od 3.000 studenata u izolaciji su tri studenta kod kojih je virus potvrđen i nalaze se u posebno pripremljenim sobama. Mere i organizacija u Studentskom centru doprinose očuvanju zdravlja ukupnoj univerzitetskoj zajednici u Novom Sadu, koji broji više od 50 hiljada mladih ljudi i nastavnika.

Izvor: NSU
Foto: Pixabay