Početna Gradske teme Susret “U krugu roditeljstva” u ponedeljak na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke

Susret “U krugu roditeljstva” u ponedeljak na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke

0

Susret “U krugu roditeljstva” održaće se u ponedeljak, 4. novembra na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke (Dunavska 1).

Povodom godišnjice Konvencije o pravima deteta, kancelarija Pokrajinskog zaštitnika građana pokrenula je “Festival prava deteta”, u kojem učestvuje i Gradska biblioteka u Novom Sadu.

Uz kafu i čaj deliće se roditeljska iskustva o takvom porodičnom uređenju zbog kojeg neka deca imaju samopouzdanja, nemaju problema u školi, odolevaju pritiscima vršnjaka i izazovima u odrastanju, imaju različita interesovanja koja su “neinteresantna” većini, istrajavaju u svojim ciljevima… ali su nevidljiva modernom društvu.

Na prvom susretu, kako najavljuju organizatori ovog druženja, okupiće se roditelji čija deca biraju da istražuju prirodu.

Specijalna gošća biće starešina Odreda izviđača “Miroslav Mika Antić” iz Novog Sada Tanja Janković, dipl. inž. telekomunikacija i mama troje dece, od koje će roditelji saznati: kako izgleda porodični život koji ohrabruje istraživački duh kod dece; koje roditeljske poruke razvijaju aktivnu ekološku svest; zašto je detetu najveća kazna zabrana odlaska na skaut sastanak; da li je i zašto blam biti izviđač, kao i šta sve dete dobija i razvija članstvom u izviđačima?

Događaj počinje u 18.30 časova.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay