Početna Sport “Vošini” odbojkaši velikim preokretom do pobede u derbiju

“Vošini” odbojkaši velikim preokretom do pobede u derbiju

0

Odbojkaši “Vojvodine” slavili su u derbiju protiv “Partizana”, sa 3:2 u setovima, u Superligi Srbije.

Veliku pobedu su ostvarili odbojkaši “Vojvodine” protiv “Partizana”, ne samo zbog bodova, nego i zbog načina na koji su došli do četvrte pobede u šampionatu. Gubili su državni prvaci sa 2:0 u setovima na Spensu, pred domaćom publikom, ali uspeli su da se vrate kada je bilo najteže i da potpuno preokrenu rezultat.

“Partizanu” nije bilo ni malo lako da dođe do osvojenih setova. Dobro su otvorili meč Novosađani, diktirali su tempo igre, imali vođstvo, ali su svojim greškama vratili rivala u utakmicui. Tim “Partizana” je to iskoristio i, ohrabren preokretom, dolazi do prvog seta rezultatom 28:26.

Ovaj momenat je dosta poremetio redove crveno-belih, koji su odigrali loše u drugom setu, nisu štimali ni prijem ni servis, ali i pored toga nisu dozvolili Beograđanima da lako upišu još jedan set u svoju korist. Izborili su se Novosađani za egal u završnici, ali je tačku na set stavio Kisić, koji je “Partizanu” doneo prednost od 26:24.

Shvatili su igrači “Vojvodine” da moraju svoju igru da prebace u veću brzinu i to su uradili. Poboljšali su se prijem i servis, proradio je blok, svežinu u igru doneo je Kovačević. Kada je trebalo prelomiti set, na scenu je stupio Nikić, koji je uveo “Vošu” u četvrti set. Treći period “Vojvodina” je uzela sa 25:22.

U četvrtom setu mašinerija “Vojvodine” je u potpunosti proradili i počistili su protivnika sa terena. Nikić je nastavio u dobrom ritmu, Kovačević se razigrao, Simić i Mašulović su fercerali u bloku, a sve su pratili Blagojević i Todorović. “Vojvodina” je došla do izjednačenja, osvajajući četvrti set sa 25:16.

Nisu očekivali igrači “Partizan” ovakav sled događaja, te su ostali ukopani u sali Spensa. Odigrala je odlično “Vojvodina” u taj-brejku, uzevši se ga 15:8, čime su došli do nove pobede u šampionatu.

Ovom pobedom “Vojvodine” je izbila na prvo mesto na tabeli Superlige Srbije. Upravo na ovom mestu “Voša” je završavala poslednje tri sezone, a plan stručnog štaba i uprave kluba je da isto tako bude i u sezoni 2019/20. U narednom kolu aktuelni šampion igraće protiv Ribnice.

Izvor: 021
Foto: OK Vojvodina