Početna Gradske teme Sutra ističe rok za podnošenje zahteva za kupovinu solidarnih stanova

Sutra ističe rok za podnošenje zahteva za kupovinu solidarnih stanova

Rok za podnošenje zahteva na javni poziv za kupovinu takozvanih solidarnih stanova, koji su u javnoj svojini Grada Novog Sada, u Ulici Momčila Tapavice bb, lamela 6, ističe u sredu, 16. juna.

Na konkursu je 25 stanova i dva velika stana za komercijalnu prodaju, a stambene jedinice će biti raspodeljenje po povlašćenim uslovima.

Sedam stanova od 36,38 m2 do 41,81 m2 opredeljeno je za dvočlana domaćinstva, osam stanova od 42 m2 do 43,87 m2 namenjeno je tročlanim domaćinstvima, šest stambenih jedinica od 56,68 m2 do 58,81 m2 predviđeno je za četvoročlane porodice, a za petočlana domaćinstva opredeljena su četiri stana od 59 m2 do 59,51 m2 površine.

Kupoprodajna cena stanova po metru kvadratnom je 98.917,76 dinara sa PDV-om i može se platiti u celosti, ili u najviše 240 mesečnih rata, bez učešća.

Javnim pozivom utvrđeni su uslovi koje treba da ispuni podnosilac zahteva sa članovima domaćinstva, a postupak sprovodi Stambena komisija kojoj se i podnose zahtevi sa dokumentacijom putem Gradske uprave za imovinu i imovinsko – pravne poslove.

Da za ovim stanovima vlada veliko interesovanje potvrđuje činjenica da je do juče bilo podneto 102 zahteva.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay