Početna Politika Ubedljiva pobeda SNS-a na izborima za članove mesnih zajednica

Ubedljiva pobeda SNS-a na izborima za članove mesnih zajednica

0

– Zadovoljni smo izbornim rezultatima u Vojvodini i Novom Sadu gde smo dobili više glasova u odnosu na izbore 2017. godine – rekao je danas na pres konferenciji predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Sadu i potpredsednik partije Miloš Vučević.

“Čestitam svima koji su učestvovali, mislim da je to bila otvorena borba koja doprinosi demokratizaciji našeg društva. Čuli su se različiti predlozi, ideje i programi, građani su imali koga da biraju. Jedino nismo zadovoljni time što nismo pobedili u tri od pet mesnih zajednica na Limanu”, rekao je Vučević.

Izbori za mesne zajednice održani su u osam gradova i opština u Vojvodini i to u Novom Sadu, Somboru, Bačkoj Topoli, Bečeju, Žitištu, Kuli, Inđiji i Irigu. Birani su saveti za 89 mesnih zajednica a, kako je Vučević naveo, Srpska napredna stranka je pobedila u 83 mesne zajednice u Vojvodini, odnosno 93,6 odsto.

“Od 809 članova saveta mesnih zajednica koji su birani, SNS je osvojio 750 mesta, odnosno 92,81 odsto. Savez vojvođanskih Mađara je osvojio 34 mesta i nestranački kandidati 25 mesta. U Novom Sadu su održani izbori u 42 mesne zajednice, glasalo je 45.238 građana odnosno 14,23 odsto od ukupnog biračkog tela. SNS je pobedio u 39 mesnih zajednica. U tri mesne zajednice su pobedili nezavisni kandidati”, naveo je on.

Od ukupno 436 članova saveta mesnih zajednica u Novom Sadu, kandidati SNS-a, kako je dodao, osvojili su 411 mesta.

“Posebno smo zadovoljni što smo dobili 10.000 više glasova nego 2017. godine. To je dobar skok i na tome definišemo optimizam za rad u budućem periodu”, poručio je Vučević.

Dodao je i da su nezavisni kandidati osvojili 25 mesta od 436 u Novom Sadu, te da su pobedili u MZ Liman 1, MZ Liman 3 i MZ Ivo Andrić.

“To nisu kandidati ni Đilasa ni Vuka Jeremića ni nikakvih opozicionih partija, ovo su kandidati koji su sebe predstavili kao nezavisne i kao komšije. Mi smo razumeli poruku birača da su se opredelili za nestranačke ličnosti, za taj koncept da u mesnim zajednicama budu nestranačke ličnosti i iz toga ćemo izvući pouke i raditi na tome da naša stranačka organizacija bude što bolje pripremljena pred predstojeće izbore”, naveo je Vučević.

Dodao je i da je Grad Novi Sad, u kojem je SNS nosilac vlasti, spreman da sarađuje sa svim mesnim zajednicama bez obzira na to ko je u njima pobedio.

Izvor: Tanjug/RTV
Foto: Unsplash