Početna Gradske teme Sutra nastavak radova na Beogradskoj kapiji

Sutra nastavak radova na Beogradskoj kapiji

0

petrovaradinska-kapija

Radovi na obnovi Beogradske kapije biće nastavljeni sutra i trajaće mesec dana. Za nastavak radova, nadležni su čekali da se završi Exit festival, jer će zbog obnove saobraćaj biti izmešten.
Obnova Beogradske kapije započeta je 2013. godine, završetak radova planiran je još početkom prošle godine. Zbog načina finansiranja, u kom ima više izvora, radovi su se dodatno odužili, tvrde u Zavodu za za zaštitu spomenika kulture.

Ta sredstva ne stižu odjednom,već treću godinu pristižu i kako pristižu tako se i organizuje i rad na kapiji. Uz to, sama kapija je na tako nezgodnoj lokaciji jer zahteva obustavljanje saobraćaja, tako da mislim da nema zahtevnijeg objekta za rad“, ukazuje Slobodanka Babić iz Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Za završetak obnove Beogradske kapije ostavljeni su radovi u kolskom prolazu. Radovi će trajati mesec dana i podrazumevaju izmeštanje saobraćaja na ovom delu puta. Kako kažu u Poslovnom prostoru upravo to je bio razlog zašto se sa nastavkom radova čekalo do završetka Exita

U Gradskom saobraćajnom preduzeću najavili su da će autobusi na linijama 3, 3A, 9, 60, 61, 62, 64 i 69 od srede menjati trase u smeru iz Novog Sada, i to tako što će nakon prelaska mosta ići desno na Kej skojevaca, odakle će se uključivati u Reljkovićevu ulicu. Nakon raskrnice sa Preradovićevom ulicom, autobusi se vraćaju na uobičajenu trasu. U suprotnom smeru autobusi će saobraćati redovnim trasama. Predviđeni rok za završetak radova je 31. avgust.

Autor i foto: RTV