Početna Gradske teme Sutra “Štapacirung Fruškom gorom”

Sutra “Štapacirung Fruškom gorom”

0

Proleće je idealno vreme da počnete sa planinarenjem i da redovnim pešačenjem u prirodi popravite vaš imuni, kardio vaskularni i svaki drugi sistem te da upoznate nove ljude i da vam se otvore dodatni horizonti. Sportsko planinarsko udruženje „Srbija u pedalj“ poziva sve zainteresovane da u subotu 16. aprila učestvuju u akciji „Štapacirung Fruškom gorom“.

Akcija je osmišljena sa ciljem da animira sve koji žele da pešače u prirodi. Staza nije posebno zahtevna i laganim tempom bez nepotrebnih dužih pauza može da je savlada svaka zdrava osoba. Akcija je besplatna i ima promotivni karakter. Tokom šetnje zainteresovanim učesnicima licencirani vodiči Planinarskog saveza Srbije, Ivana Ivančević i Darko Dozet, pružiće osnovne informacije o planinarenju i funkcionisanju planinarskih društava u nadi da će se učesnicima priroda dopasti i da će postati deo velike planinarske porodice.

Start pešačenja je na Paragovu, kod okretnice autobusa broj 72 oko 9.30, odnosno neposredno po dolasku GSP autobusa broj 72, koji kreće sa Železničke u 8.50 i koji staje na usputnim stanicama na svojoj redovnoj trasi.

Maršruta je Paragovo – Norcev – Paragovo. Dužina staze je oko 13km sa 450mnv kumulativnog uspona. Predviđeno vreme za savladavanje staze je oko 5 sati. Prvih 6,5 km staza je lagani uspon do hotela Norcev, koji se nalazi kraj TV Tornja, u kojem je predviđena pauzu u trajanju od 40 minuta. Postoji mogućnost , ukoliko bude dovoljno zainteresovanih, da jedna grupa produži stazu od Norceva preko Kraljeve stolice i Popovice nazad do Paragova što bi iznosilo 19 km a druga da se vrati na polazišnu tačku.

Povratak sa Paragova u Novi Sad je sopstvenim vozilima ili GSP autobusima koji sa Paragova startuju u 14.00 i 15.05

Zainteresovanim učesnicima prporučujemo duboku obuća sa đonom koji se ne kliže. Slojevitu garderobu (sintetička majica, duks od flisa, lagana jaknica ili soft šel). Manji ranac sa 1,5 litara vode, sendvič, čokoladica, malo orašastih plodova i sušeno voće , laganu kabanicu i rezervne majice.

Akcija se održava u skladu za pravilnicima Planinarskog saveza Srbije. Svi učestvuju na sopstvenu odgovornost. Vodiči zadržavaju pravo izmene maršrute i plana u slučaju nepredviđenih okolnosti ili loših vremenskih uslova.

Sve dodatne informacije možete dobiti od vodiča telefonom na: 069/512-01-01.

Izvor: Dnevnik
Foto: Darko Dozet